NIJE MU BILO SPASA

TRAGIČNA NESREĆA U SLOVENIJI Smrtno nastradao 12-godišnjak iz Njemačke, stijena ga stisnula uz drvo dok se igrao u šumi

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 11.06.2019. u 13:27

Zagreb, 140417.
Pocetak produzenog vikenda i Uskrsnjih blagdana u kombinaciji s uredbom EU o striktnoj kontroli putnika uzrokovao je ogromne guzve na granici izmedju Slovenije i Hrvatske.
Na fotografiji: guzva na Bregani - autobusi na ulasku u HR - hitna pomoc je dosla po covjeka kojemu je navodno pozlio te je preminuo.
Foto: Dragan Matic / CROPIX
Dragan Matic / Ilustracija / CROPIX

Ilustracija

U tragičnoj nesreći do koje je došlo u ponedjeljak popodne u kampu Soča nedaleko od Bovca smrtno je nastradao 12-godišnjak iz Njemačke kojega je odlomljena stijena pritisnula uz drvo, dok se u obližnjoj šumi igrao s nekoliko prijatelja, potvrdila je u utorak lokalna policija.

Kako se navodi u priopćenju policijske postaje Bovec, nastradali dječak bio je u skupini od 38 dječaka i mladića koji su uz pratnju 11 vodiča u Sloveniju došli na kampiranje u sklopu "škole u prirodi" koju je organizirao jedan od njemačkih planinarskih klubova.

Policija je utvrdila da se je nastradali zajedno s manjom skupinom prijatelja prije nesreće uputio izvan kampa, otišavši strmim terenom u obližnju šumu udaljenu 50-ak metara.

Kad su dječaci nakon nekoliko minuta došli do obližnje stijene u šumi, ona se je odlomila i 12-godišnjaka pritisnula uz jedno stablo, pri čemu je dobio fatalne ozljede.

Ostali dječaci su odmah pozvali četiri svoja vodiča koji su dotrčali na mjesto nesreće, odmaknuli veliki kamen i počeli s reanimacijom.

Ubrzo je pristigla i lokalna ekipa hitne medicinske pomoći,  ali je unatoč svim nastojanjima dječak umro na mjestu nesreće.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo