NESREĆA U PORTUGALU

TRAJEKT SE ZABIO U MOL, SILOVITI UDARAC PUTNIKE IZBACIO NA OBALU U bolnici je završilo 34 ljudi, za sve su navodno krivi magla i prevelika brzina

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 25.01.2017. u 18:47

BLYTH, ENGLAND - AUGUST 29: The North Sea Tall Ships Parade of Sail make their way past a DFDS Seaways ferry on August 29, 2016 in Blyth, England. The bustling port town in South East Northumberland played host to the four-day long prestigious regatta. Up to 30 of the largest and most spectacular ships in the world, some up to 100 metres long and decades old attended the event from Norway, Portugal, Belgium, Poland, the Netherlands and the UK before they finally depart on a 500 nautical mile race from Blyth to Gothenburg in Sweden. The maritime celebration takes place during the 60th anniversary of the Tall Ships Races. (Photo by Ian Forsyth/Getty Images)
Getty Images

Trideset četvero putnika lakše je ozlijeđeno i primljeno u bolnicu u srijedu kada je trajekt udario u mol pristajući u riječnoj luci u središtu Lisabona u Portugalu, rekao je za AFP glasnogovornik lučke uprave.

U srijedu ujutro brod koji je po gustoj magli dolazio iz Barreira, na južnoj obali Taja, s 561 putnikom, 'snažno je udario u ponton pristajući uz obalu', rekao je Pedro Coelho Dias.

'Od siline udarca, putnici koji su čekali na iskrcavanje izbačeni su na obalu zadobivši lakše ozljede', dodao je.

Uzroci nesreće još nisu poznati, ali najvjerojatnije je riječ o prevelikoj brzini u uvjetima smanjene vidljivosti.

Trajekt dug 50 metara pušten je u promet 2003. i bio je 'u jako dobrom tehničkom stanju jer je prolazio redovite kontrole', rekao je Jose Bagarrao, član upravnog vijeća kompanije za riječni prijevoz Soflusa.

'Osnovano je istražno povjerenstvo koje će utvrditi uzrok nesreće', dodao je.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo