COVID-19

TREĆA ŽRTVA KORONAVIRUSA U SLOVENIJI JE POZNATI NOVINAR Javljao se iz Vukovara uoči pada grada, a njegov razgovor sa Jastrebom izazvao burne reakcije

 
Ljubljana.
 Neale Clark / robertharding / Profimedia

Treća žrtva koronavirusa u Sloveniji, koji je umro u ponedjeljak, poznati je novinar Marjan Jerman, umirovljeni djelatnik Radiotelevizije Slovenija, a u karijeri je djelovao i kao ratni reporter javljajući se, među ostalim, iz Vukovara uoči njegova pada.

Slovensko ministarstvo zdravstva objavilo je danas da je treći umrli među onima koji su se inficirali koronavirusom 67-godišnjak, koji je umro u Infekcijskoj klinici ljubljanskog kliničkog centra, kamo je doveden iz svog stana, ali da je uz koronavirus imao i druge bolesti pa se smrt ne povezuje direktno s tom virusnom zarazom.

Slovenski mediji su istodobno objavili osmrtnicu 67-godišnjeg Jermana i neslužbeno navode da je treća žrtva korone upravo on. Slovenske zdravstvene vlasti zbog zaštite privatnosti ne objavljuju identitet ni žrtava ni oboljelih.

U Sloveniji je bio najpoznatiji po dugogodišnjoj seriji emisija pod naslovom "Gdje vas cipela žulja", o različitim međususjedskim sudskim sporovima i svađama, a proslavio se i kao ratni reporter.

Izvještavao je najprije o borbama za slovensko osamostaljenje u lipnju 1991., a onda i s bojišta u Hrvatskoj i BiH, da bi na kraju izvještavao i s Kosova u vrijeme intervencije NATO-a.

Knjigu o svojim reporterskim doživljajima s ratišta, pod naslovom "Iz pakla", objavio je 2001. godine u suautorstvu s još nekolicinom slovenskih kolega, a poznat je i po razgovoru sa zapovjednikom vukovarske obrane Milom Dedakovićem Jastrebom, koji je bio emitiran na Slovenskom radiju malo prije pada Vukovara, koji je, zbog tadašnje situacije u Hrvatskoj i medijskog rata koji je pratio onaj na bojišnicama, izazvao dosta uzbuđenja i kontroverzija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:28