POZVAO TEHERAN ZA STOL

TRUMP NA IZVANREDNOJ PRESICI O IRANU 'Imamo informacije za koje ne želite znati. Vrlo su prijeteće... Ne mogu isključiti vojni sukob'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 09.05.2019. u 21:55

U.S. President Donald Trump responds to questions from reporters after an event centered on a proposal to end surprise medical billing in the Roosevelt Room at the White House in Washington, U.S., May 9, 2019. REUTERS/Jonathan Ernst
Jonathan Ernst / REUTERS

Donald Trump

Američki predsjednik Donald Trump pozvao je u četvrtak iransko vodstvo da sjedne za stol i s njim razgovara o odustajanju od nuklearnog programa te dodao da, s obzirom na povećane napetosti između dvije zemlje, ne može isključiti vojni sukob.

Na konferenciji za medije u Bijeloj kući sazvanoj u posljednji tren, Trump je odbio reći što ga je nagnalo da nosač zrakoplova USS Abraham Lincoln uputi prema Perzijskom zaljevu.

"Imamo informacije za koje ne želite znati. Vrlo su prijeteće i moramo se pobrinuti za sigurnost naše zemlje i drugih brojnih mjesta", rekao je Trump.

Na pitanje da li postoji rizik od vojnog sučeljavanja, odgovorio je da bi se to moglo uvijek reći.

"Ne želim reći 'ne', ali se nadam da do toga neće doći", kazao je Trump.

Trump je u više navrata izrazio volju da se sastane s iranskim vodstvom te je to ponovio i danas pred novinarima.

"Trebali bi me nazvati i sjesti sa mnom za stol. Mogli bi se sporazumjeti, postići pošteni dogovor. Mi samo ne želimo da imaju nuklearno oružje, ne tražimo previše", rekao je Trump.

"Trebali bi nazvati. Ako to učine, mi smo otvoreni za razgovor", poručio je američki predsjednik.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo