SHOW U OVALNOM UREDU

TRUMP NAPRASNO PREKINUO SASTANAK S DEMOKRATIMA Šefica Zastupničkog doma: 'U ovom trenutku mogu samo reći da se molim i za predsjednika i za Ameriku'

 
Donald Trump i Nancy Pelosi
 Jonathan Ernst / Leah Millis / Reuters

Američki predsjednik Donald Trump u srijedu je naprasno prekinuo sastanak s lidericom Zastupničkog doma u Kongresu, demokratkinjom Nancy Pelosi i liderom manjine u Senatu, demokratom Chuckom Schumerom. Sastanak s najviše pozicioniranim demokratima u američkom zakonodavnom tijelu Trump je okončao nakon samo tri minute, javlja New York Times.

Zajapureni predsjednik je nakon sastanka odmah pojurio pred novinare u Bijeloj kući i rekao da se on "ne bavi prikrivanjem", nakon što ga je Pelosi optužila za zataškavanje.

- Ja ne zataškavam ništa. Vi to vjerojatno bolje znate od bilo koga drugoga - rekao je ljutiti Trump novinarima pokraj natpisa na kojem je pisalo "Nema dosluha" i "Nema opstrukcije", u očitoj aluziji na spin kojim njegova administracija pokušava zavrtjeti nedavno objavljeno zvješće specijalnog tužitelja Roberta Muellera o ruskom utjecaju na njegovu izbornu pobjedu.

Trump se s Pelosi i Schumerom sastao kako bi razgovarali o potencijalnim infrastrukturnim inicijativama, ali je sve ubrzo propalo nakon što je predsjednik zahtijevao od Pelosi da okonča razne istrage koje su Demokrati u Kongresu pokrenuli protiv njega, piše Politico.

- Ušetao sam u sobu i rekao senatoru Schumeru i predsjednici Zastupničkog doma Pelosi i da se želim baviti infrastrukturom. Ja to želim raditi više nego što vi to želite raditi. Ja bih stvarno bio dobar u tome. To je ono što ja radim. Ali znate što, ja to ne mogu raditi u ovim okolnostima. Stoga okončajte te lažne istrage protiv mene - kazao je Trump.

Odmah nakon Trumpove konferencije novinarima se obratila i Pelosi, ali na Capitol Hillu:

- Predsjednik baš i nije pokazao poštovanje prema tome da Kongres i Bijela kuća zajedno rade. U svakom slučaju, molim se za predsjednika i molim se za Sjedinjene Američke Države - rekla je Pelosi, a piše BBC.

- Da, nas je zanimalo, i dalje nas zanima, infrastruktura. Jasno je da predsjednika to ne zanima. On traži bilo kakav izgovor - rekao je pak Schumer i dodao da je Trump "pobjegao i da je sve to bio planirani manevar".

- Kad smo ušli u prostoriju, zavjese su bile spuštene. Za njega je bilo mjesto na čelu kako bi mogao stati tamo i kazati nam kako se neće baviti infrastrukturom. Naravno, nakon toga je otišao u Vrt ruža pred novinare, s pripremljenim govorom i rekao to što je rekao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:12