TEŠKA ODLUKA

Trump razmatra tri ili četiri moguća datuma i pet lokacija za susret s Kimom

Donald Trump i Kim Jong-un
 Getty Images, Profimedia

Američki predsjednik Donald Trump je u četvrtak spomenuo tri ili četiri moguća datuma i pet lokacija za susret sa sjevernokorejskim čelnikom Kim Jong Unom, predviđen sljedećih tjedana.

Trump je ranije spominjao susret u četiri oka krajem svibnja ili početkom lipnja. "Moramo odlučiti, razmatramo tri ili četiri datuma", rekao je Trump za Fox News uoči povijesnog summita Kima i južnokorejskog predsjednika Moon Jae-ina na vojnoj crti razgraničenja koja dijeli poluotok.

Nije precizirao o kojim se mogućim lokacijama radi. Na pitanje o njegovim očekivanjima nakon njegovog susreta s "Rocket Manom", američki predsjednik je ponovo "puhao na hladno".

"Moguće je da brzo napustim sastanak ili da se čak niti ne sastanemo, tko zna", rekao je. "Mogu vam reći da oni žele da se sastanak održi", dodao je.

O nedavnom posjetu Pjongjangu šefa CIA-e Mike Pompeo, on je tvrdio da ima nevjerojatne fotografije sa susreta Pompea sa sjevernokorejskim čelnikom. "Nije bio predviđen susret s Kim Jong Unom, dogovorili su ga na licu mjesta", objasnio je i precizirao da su razgovarali dulje od jednog sata.

Američki Senat treba u četvrtak na plenarnoj sjednici potvrditi Mikea Pompea, sadašnjeg ravnatelja CIA-e, za državnog tajnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:50