U BIJELOJ KUĆI

TRUMP SE POKUŠAVA OSVETITI ZBOG TRAČ PARTIJE U LONDONU Pred veleposlanicima UN-a Macrona nazvao gnjavatorom, svima je bilo neugodno

 
 REUTERS

Nakon što je internetom počela kružiti snimka sa 70. summita NATO-a u Londonu, na kojoj se vidi kratka trač partija između kanadskog premijera Justina Trudeaua, francuskog šefa države Emmanuela Macrona, nizozemskog čelnika Marka Ruttea i domaćina Borisa Johnsona u Buckinghamskoj palači, koji su navodno tračali američkog predsjednika Donalda Trumpa, on im je na svoj način vratio.

Trump je na zatvorenom sastanku u Bijeloj kući izjavio da je francuski predsjednik Macron 'gnjavator', a omalovažio je i kanadskog premijera Trudeaua, piše New York Post.

Američki predsjednik je to rekao govoreći pred više od desetak veleposlanika pri Ujedinjenim narodina. U dva se navrata pritom referirao na viralnu snimku s NATO summita.

Na sastanku u Bijeloj kući za Macrona je navodno rekao i da je nizak, a kritizirao ga je i da ne čini dovoljno kada je riječ o pregovorima s Iranom.

Kasnije istog dana, na ručku s UN-ovim veleposlanicima ponovno je blatio Macrona i Trudeaua.

Zbog tih je Trumpovih komentara prisutnima u prostoriji bilo vidno neugodno.

Podsjetimo, očito je da sudionici snimke s NATO summita nisu bili svjesni da ih netko snima, kada se Johnson okrenuo Macronu, koji je okrenut leđima, i pitao ga: 'Čekaj malo, zbog toga si kasnio?, a potom je Trudeau odgovorio umjesto njega.

- Kasnio je zbog njegove konferencije za novinare koja je trajala 40 minuta, rekao je Trudeau. Potom Macron krene nešto pričati, ali pošto je okrenut leđima kameri pa ostaje nepoznato što je rekao.

Potom se snimka prekida i ponovno počinje usred drugog razgovora. Ponovno Trudeau objašnjava: 'Samo se vidi kako se članovima njegova tima čeljust spušta do poda, rekao je gestikulirajući. Iako nije poznato o čemu pričaju, britanski mediji složni su kako tema razgovora nije mogao biti nitko drugi do Donalda Trumpa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:42