'NISAM BIO NJEGOV OBOŽAVATELJ'

Trump smatra da je osuđujuća presudu Weinsteinu za seksualni napad 'vrlo snažna poruka'

 Mandel NGAN / AFP

Američki predsjednik Donald Trump u utorak je kazao da osuđujuća presuda holivudskom magnatu Harveyju Weinsteinu za seksualni napad predstavlja "vrlo snažnu poruku".

"Smatram da je, sa stajališta žena, to jedna velika pobjeda koja šalje jako snažnu poruku", kazao je Trump novinarima u New Delhiju.

Istaknuo je da nije bio veliki "obožavatelj" Weinsteina, inzistirajući na bliskosti osuđenog holuvudskog producenta s demokratima.

"Michelle Obama ga je obožavala, obožavala ga je i Hillary Clinton", kazao je Trump.

Nakon presude, 67-godišnji Weinstein je odveden u pritvor na zloglasni Rikers Island gdje čeka na izricanje kazne 11. ožujka.

Weinstein je u ponedjeljak na sudu u New Yorku proglašen krivim za seksualni napad, ali je oslobođen krivnje po najtežoj točki optužnice da je seksualni predator po kojoj je mogao dobiti doživotni zatvor. Proglašen je krivim za seksualni napad na bivšu asistenticu Mimi Haleyji 2006. te za silovanje Jessice Mann, bivše glumice, 2013.

Zbog seksualnog napada prijeti mu do 25 godina zatvora.

Slučaj je prekretnica za pokret #MeToo koji je inspirirao žene širom svijeta da progovore o zlostavljanjima koja su doživjela od moćnih muškaraca.

Weinstein je poznat po filmovima kao što su "Engleski pacijent" i "Zaljubljeni Shakespeare".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 05:23