NEOBIČAN IZBOR

Trump za šefa povjerenstva za sigurnost cjepiva postavio čovjeka koji vjeruje da cjepivo izaziva autizam, iako to znanstvena istraživanja niječu

    AUTOR:
    • Hina

  • OBJAVLJENO:
  • 10.01.2017. u 23:15

LONDON, ENGLAND - NOVEMBER 07: (EXCLUSIVE COVERAGE) Robert F. Kennedy, Jr. attends The Waterkeeper Alliance 15th Anniversary Gala at St Pancras Renaissance Hotel on November 7, 2014 in London, England. (Photo by Ben A. Pruchnie/Getty Images)
Getty Images

Robert F. Kennedy Jr.

Novi američki predsjednik Donald Trump je u ponedjeljak zatražio od Roberta Kennedyja Juniora, ekologa koji sumnja u neštetnost cjepiva i drži da su povezana s nekim oblicima autizma, da predsjeda povjerenstvom o sigurnosti cjepiva.

Taj odvjetnik, sin senatora Roberta Kennedyja i nećak bivšeg predsjednika Johna F. Kennedyja, je poput Trumpa izrazio ozbiljne sumnje u štetnost cjepiva i rekao da neka od njih mogu izazvati autizam, što niječu medicinske vlasti na temelju istraživanja.

"Tražio je da predsjedam povjerenstvom o sigurnosti cjepiva", rekao je Kennedy novinarima nakon telefonskog razgovora s Donaldom Trumpom i dodao da je prihvatio prijedlog.

Predsjedničko povjerenstvo treba "jamčiti znanstvenu ispravnost u procesu proizvodnje cjepiva kako bi bila učinkovita i sigurna", rekao je Kennedy.

ELIPSO

Izdvajamo