TISUĆE IZBJEGLICA

TRUMP ZBOG 'OPASNOG IMIGRACIJSKOG ZAKONA' PREDLAŽE RADIKALNE MJERE 'Ilegalne imigrante smjestit ćemo isključivo u gradove utočišta'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 12.04.2019. u 22:48

U.S. President Donald Trump delivers remarks on United States 5G deployment in the Roosevelt Room of the White House in Washington, U.S., April 12, 2019. REUTERS/Carlos Barria
Carlos Barria / REUTERS

 

Američki predsjednik Donald Trump rekao je u petak kako razmatra slanje ilegalnih imigranata u demokratska uporišta, takozvane gradove utočišta, a pritom je kritizirao demokrate koji su se protivili pokušaju izgradnje zida na granici s Meksikom i drugim pokušajima obeshrabrivanja imigranata.

"Zbog činjenice da demokrati ne žele promijeniti naš jako opasni imigracijski zakon uistinu ozbiljno razmatramo, kao što je preneseno, smještanje ilegalnih imigranata isključivo u gradove utočišta", napisao je Trump na Twitteru.

Gradovi utočišta su jedina područja koja odbijaju surađivati sa saveznim vlastima i pritvoriti ilegalne imigrante kako bi bili deportirani.

Ta područja tvrde da nije njihova dužnost pomagati u provođenju saveznih imigracijskih zakona te da bi u suprotnom mogli ometati rad policije unutar zajednice.

The Washington Post je prvi prenio u četvrtak da Bijela kuća razmatra prebacivanje imigranata iz zatočeničkih centara u gradove utočišta koji su uporišta Demokratske stranke.

Samo u ožujku su 103.492 ilegalna imigranta uhićena na južnoj granici SAD-a ili deportirana. Mnogi od njih su iz Salvadora, Hondurasa i Gvatemale te traže azil u SAD-u kako bi pobjegli od siromaštva.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo