POVEZANOST S RUSIJOM

TRUMPOV SIN POZVAN NA SVJEDOČENJE PRED AMERIČKIM SENATOM Žele ga ispitati o uključenosti u plan izgradnje Trump Towera u Moskvi

Donald Trump Jr.
 Profimedia, SIPA USA

Obavještajni odbor američkog Senata pozvao je na svjedočenje Donalda Trumpa mlađeg, jednog od sinova američkog predsjednika, kako bi odgovarao na pitanja o svojim kontaktima s Rusijom, otkrila su u srijedu dva izvora iz Kongresa.

Odbor želi ispitati Trumpa mlađeg o svjedočenju pred pravosudnim odborom Senata u rujnu 2017. koje je bilo u suprotnosti s kasnijim javnim svjedočenjem Michaela Cohena, bivšeg osobnog odvjetnika američkog predsjednika, rekao je jedan od izvora.

Trumpov sin je tijekom svjedočenja pred tim odborom upitan o opsegu svoje uključenosti u plan izgradnje Trump Towera u Moskvi.

"Kao što sam rekao, znao sam za to, no većinu saznanja o tome dobio sam tijekom saslušanja o toj temi tijekom proteklih nekoliko tjedana", rekao je tada odboru, stoji u službenom transkriptu.

Cohen, koji je ranije ovaj tjedan počeo služiti svoju zatvorsku kaznu, u svjedočenju pred odborom za nadzor Predstavničkog doma kazao je da je članove Trumpove obitelji upoznao s informacijama o moskovskom projektu Trump Towera "otprilike deset puta", a da su među njima bili i Trump mlađi i njegova sestra Ivanka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 12:33