PODNIJELI ZAHTJEV

TRUMPOVI MIJENJAJU PREBIVALIŠTE Američki predsjednik odlazi iz New Yorka i seli na Floridu, ljetnikovac će njemu i Melaniji od sada biti stalni dom

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 01.11.2019. u 11:00

After the U.S. House of Representatives voted to endorse the impeachment inquiry, a journalist can be seen on the phone as storm clouds gather over the White House in Washington, U.S. October 31, 2019. REUTERS/Leah Millis
Leah Millis / REUTERS

Američki predsjednik Donald Trump odlazi iz New Yorka i seli se u Palm Beach na Floridi, prenosi dpa. Odlučio je promijeniti prebivalište i odjavio se iz New Yorka te prijavio u Palm Beachu na Floridi, a isto je učinila njegova supruga Melania.

Trump, rođen u Queensu i ponosan na svoj imidž građevinskog mogula s Manhattana, podnio je u rujnu prijavu na Okružnom sudu Palm Beacha odlučivši da će njegov ljetnjikovac Mar-a-Lago biti njegov "stalni dom". Razloge za preseljenje nije naveo.

U zahtjevu su napisali da borave u Washingtonu na adresi 1600 Pennsylvania Avenija (Bijela Kuća) te u New Jerseyu na adresi 900 Lamington Rd. gdje Trump ima privatni golf klub.

Njujoršku adresu u tornju Trump na Petoj aveniji opisali su kao ranije prebivalište.

No u New Yorku nije baš proveo puno vremena otkako je 2017. postao predsjednik.

U Mar-a-Lagu proveo je 99 dana mandata, u golf klubu u New Jerseyju 90 dana i samo 20 u Trumpovu tornju.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo