'MALO NA GRANICI'

TRUMPOVI U BIJELOJ KUĆI PRIMALI TELEFONSKE POZIVE MALIŠANA, DONALD JEDNOM UNIŠTIO BOŽIĆ 'Imaš 7 godina, zar još uvijek vjeruješ u Djeda Mraza?'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 25.12.2018. u 14:53

U.S. President Donald Trump and first lady Melania Trump participate in NORAD Santa tracker phone calls from the White House in Washington, U.S. December 24, 2018. REUTERS/Jonathan Ernst
Jonathan Ernst / REUTERS

Melania i Donald Trump

Američki predsjednik Donald Trump za Božić je upitao sedmogodišnjeg dječaka vjeruje li i dalje u Djeda Božićnjaka, jer je to u njegovim godinama "malo na granici".

"Ideš li ti u školi? Što ćeš raditi za Božić?", upitao je američki čelnik sedmogodišnjeg Colemana putem telefona iz Bijele kuće. Na pozive je uz Trumpa odgovarala i prva dama Melania. "Vjeruješ li i dalje u Djeda Božićnjaka? Jer je u sedmoj godini to malo na granici, jelda?", dodao je potom Trump, nasmijavši se na svoje pitanje.

Američki predsjednik je u kasnijem razgovoru jednom dječaku rekao "čujemo se sutra".

Bijela kuća već desetljećima prima pozive od djece koja se pitaju gdje se u tom trenutku nalazi Djed Božićnjak. Tradicija je nastala kad je u pedesetim godinama prošlog stoljeća greška u novinskoj reklami dovela do toga da su djeca na privatni broj zvala vojnog časnika i ispitivali ga o lokaciji najpopularnijeg stanovnika Sjevernog pola.

On je tu grešku pretvorio u običaj, pa je NORAD - vojna organizacija SAD-a i Kanade za sigurnost zračnog prostora - omogućila djeci da se za Badnjak informiraju o tom važnom pitanju, uključivši u to i Bijelu kuću.

Na sreću sedmogodišnjeg Colemana, NORAD na stranici noradsanta.org omogućava praćenje kretanja Djeda Božićnjaka.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo