SNAŽNA DETONACIJA

TUNIS ZBOG TERORISTIČKOG NAPADA PROGLAŠAVA IZVANREDNO STANJE Raznesen autobus pun pripadnika predsjedničke garde

 Farouk Afi/Twitter

NOVO - 20:20 - Reuters izvještava da će Tunis proglasiti izvanredno stanje nakon napada na autobus u glavnom gradu države. Tamošnje su vlasti napad, u kojemu je, prema najnovijim podacima poginulo najmanje 12 ljudi, a najmanje 17 ih je ozlijeđeno, proglasile terorističkim činom. Odgovornost za napad nije preuzeo zasad nitko.

-------------------------------------

U Tunisu, glavnom gradu istoimene države, pored Hotela du Lac došlo je do snažne detonacije u autobusu koji je prevozio predsjedničku gardu. Radio Mosaique prenosi da se eksplozija dogodila na aveniji Mohamed V, jednoj od glavnih cesta u Tunisu. U blizini mjesta gdje je odjeknula eksplozija nalazi se sjedište stranke RCD, stranke zbačene s vlasti 2011. godine.

Prema prvim informacijama koje prenosi Reuters, ima i žrtava, a lokalni izvori govore o najmanje dvije, neki i o pet poginulih osoba. Tuniško ministarstvo unutarnjih poslova potvrdilo je da je šest osoba smrtno stradalo, no neslužbeno se tvrdi da mrtvih možda ima i više, neki lokalni mediji navode brojku od najmanje 15.

















Vladini izvori već tvrde da je riječ o napadu, ali zasad nema podataka tko mu je autor.

















Tunis se već u nekoliko navrata našao na meti radikalnih islamista, posljednji put u lipnju, kada je napadnut hotel pun turista, pri čemu je ubijeno 39 ljudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 03:46