SAMA NA PUČINI

Turisti na trajektu svjedočili nevjerojatnom prizoru: ‘Nije se micala, jadna se smrznula‘

Četverogodišnja djevojčica se kupala s roditeljima na plaži u blizini luke Antirrio kad su je jake struje povukle na otvoreno more
Djevojčica na jednorogu
 Facebook

Posada grčkog trajekta spasila je u ponedjeljak dijete koje je plutalo na plastičnom jednorogu na napuhavanje na otvorenom moru, istočno od Patrasa, javlja Greek Reporter.

'Djevojčica je bila u šoku. Držala se za napuhanu igračku i nije se micala, smrznula se. Kad je vidjela da se približavamo, vrisnula je', ispričao je kapetan trajekta koji je djevojčicu spasio, Grigoris Karnesis.

Četverogodišnja djevojčica se kupala s roditeljima na plaži u blizini luke Antirrio kad su je jake struje povukle na otvoreno more.

Trajekt “Salaminomachos” koji je išao redovitom rutom Rio-Antirio približio se djevojčici, a članovi posade su je spasili.

'Kako smo se približavali luci Antirrio, lučka uprava me obavijestila da je dijete na gumenoj napuhanoj igrački na otvorenom moru. Locirao sam ju i krenuo u spašavanje', ispričao je Karnesis.

'Bila je na napuhanom jednorogu. Potpuno je izgubila kontakt s okolinom. Majka djeteta je bila u sličnom stanju šoka kad su je pozvali da dođe po dijete. Na kraju je sve dobro završilo', ispričao je kapetan.

Na Facebooku je objavljena i snimka spašavanja djevojčice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. ožujak 2024 03:48