OPASNE NOĆI

TURISTIČKA MEKA ZAPADNE EUROPE PRETVORILA SE U DŽUNGLU BEZAKONJA 'Ilegalne utrke, dilanje droge, krađe, prijevare... Policija je nemoćna!'

 
 Profimedia, Uppa creative

Nizozemska turistička meka Amsterdam postao je tako opasan da ni policija više ne može pomoći, upozorile su graske vlasti.

Ilegalne ulične utrke, dilanje droge i ilegalni taksisti okupirali su Amsterdam, sve eskalira noću, a policija više nema kapaciteta boriti se s rastućom količinom kriminala, kažu u gradskim vlastima ovog popularnog nizozemskog središta.

Sve se pretvara u "džunglu bezakonja", upozorava tamošnji pravobranitelj Arre Zuurmond. Gradske vlasti, koje prenosi The Sun, tvrde da u Amsterdam pristižu kriminalci najčešće iz Engleske, ali i drugih dijelova Nizozemske. Iskorištavaju situaciju što građani i turisti u brojnim pubovima mogu konzumirati marihuanu, pa im prodaju i druge droge ili nude ilegalne taksi usluge.

- Vrti se veliki nezakoniti novac, policija više nema situaciju pod kontrolom i ne može ih obuzdati - kazao je pravobranitelj.

- Skuteri se utrkuju po ulicama grada i na pješačkim stazama, preprodaje se droga, ljudi mokre i obavljaju veliku nuždu na ulicama - kazao je pravobranitelj.

Procjenjuje se i da noću gradom vozi dvije tisuće ilegalnih taksista, a cvate i posao za razbojnike koji organizirano pljačka.

Postavljeno je više nadzornih kamera na javnim mjestima kako bi pokušali identificirati dilere i ilegalne prijevoznike, a povećane su i kazne za kršenje zakona. ju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:09