OPASNE NOĆI

TURISTIČKA MEKA ZAPADNE EUROPE PRETVORILA SE U DŽUNGLU BEZAKONJA 'Ilegalne utrke, dilanje droge, krađe, prijevare... Policija je nemoćna!'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 29.07.2018. u 23:07

A street scene at night with colorful neon signs of a sex shop in the red light district of Amsterdam in the Netherlands (Holland)., Image: 282067108, License: Rights-managed, Restrictions: World Rights - Fee Payable Upon Reproduction
- For queries contact Photoshot sales@photoshot.com London: +44 (0) 20 7421 6000 Florida: +1 239 689 1883 Berlin: +49 (0) 30 76 212 251, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Uppa creative
Profimedia, Uppa creative

 

Nizozemska turistička meka Amsterdam postao je tako opasan da ni policija više ne može pomoći, upozorile su graske vlasti.

Ilegalne ulične utrke, dilanje droge i ilegalni taksisti okupirali su Amsterdam, sve eskalira noću, a policija više nema kapaciteta boriti se s rastućom količinom kriminala, kažu u gradskim vlastima ovog popularnog nizozemskog središta.

Sve se pretvara u "džunglu bezakonja", upozorava tamošnji pravobranitelj Arre Zuurmond. Gradske vlasti, koje prenosi The Sun, tvrde da u Amsterdam pristižu kriminalci najčešće iz Engleske, ali i drugih dijelova Nizozemske. Iskorištavaju situaciju što građani i turisti u brojnim pubovima mogu konzumirati marihuanu, pa im prodaju i druge droge ili nude ilegalne taksi usluge.

- Vrti se veliki nezakoniti novac, policija više nema situaciju pod kontrolom i ne može ih obuzdati - kazao je pravobranitelj.

- Skuteri se utrkuju po ulicama grada i na pješačkim stazama, preprodaje se droga, ljudi mokre i obavljaju veliku nuždu na ulicama - kazao je pravobranitelj.

Procjenjuje se i da noću gradom vozi dvije tisuće ilegalnih taksista, a cvate i posao za razbojnike koji organizirano pljačka.

Postavljeno je više nadzornih kamera na javnim mjestima kako bi pokušali identificirati dilere i ilegalne prijevoznike, a povećane su i kazne za kršenje zakona. ju.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo