POGOĐENI KRIZOM

Turneja protiv vladinih mjera štednje: Španjolski Robin Hood kreće pješice na trotjedno putovanje Andaluzijom

 Wikimedia Commons

MADRID - Gradonačelnik španjolskog grada Marinalede, koji je postao junakom zbog organiziranja krađe namirnica u trgovinama koje je dijelio siromašnima, u četvrtak će krenuti pješice na trotjedno putovanje Andaluzijom kako bi uvjerio druge lokalne čelnike da se usprotive vladinim oštrim mjerama štednje.

Gradonačelnik Juan Manuel Sanchez Gordillo, koji je također regionalni zastupnik, rekao je da je hrana ukradena prošlog tjedna podijeljena obiteljima koje su najteže pogođene ekonomskom krizom u Španjolskoj.

Sedmero ljudi uhićeno je zbog sudjelovanja u dvjema krađama u trgovinama u kojima su članovi sindikata napunili kolica u supermarketu te izašli ne plativši dok je Sanchez Gordillo (59), stajao pred trgovinom.

Sanchez Gordillo uživa politički imunitet kao zastupnik regionalnog parlamenta Andaluzije, no tvrdi bio bi sretan da mu ukinu imunitet i uhite ga.

Konzervativna vlada smatra da se jedan dužnosnik ne smije tako ponašati i optužuje ga da on samo traži publicitet.

"Ne može se istodobno biti Robin Hood i nottinghamski šerif", rekao je glasnogovornik vladajuće Narodne stranke u nacionalnom parlamentu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:47