LOŠE VIJESTI

TUŽAN DAN ZA ŽIVOTINJSKI SVIJET Medvjedica tražila mlade koje je pregazio kamion pa sama stradala pod kotačima, mrtvog pronašli i mladog surog orla

    AUTOR:
    • Hina

  • OBJAVLJENO:
  • 12.07.2017. u 16:18

Zagreb, 120616.
Ovog vikenda Zooloski vrt grada Zagreba proslavio je 91. rodjendan. Posjetitelji su tom prilikom, uz stanovnike ZOO vrta mogli razgledati i fotomontaze Damira Hoyke nadahnute divljim srcem grada te izlozbu o razvoju Zooloskog vrta.
Na fotografiji: medvjed.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srdjan Vrancic / Ilustracija / CROPIX

 

Nakon što je u noći na utorak na autocesti Maribor-Ljubljana stradalo troje medvjedića koje je pregazio nepoznati vozač kamiona, nedaleko od mjesta nesreće pronađeno je truplo medvjedice za koju se vjeruje da im je majka.

Policija u gradu Celju potvrdila je u srijedu da ih je jedan vozač nešto prije ponoći obavijestio o sudaru s krupnijom medvjedicom na autocesti u smjeru Ljubljane, blizu mjesta Vransko.

Njegovo vozilo je prilično oštećeno, a medvjedica je ostala na mjestu mrtva.

 

Lovačko društvo iz Vranskoga u utorak je upozorilo mještane da zbog uznemirene medvjedice, koja traži svoju mladunčad, zbog čega bi mogla biti agresivna, budu na oprezu.

Stanovnike su također zamolili da o eventalnom susretu s medvjedicom odmah obavijeste nadležne vlasti i lovačku družinu.

Troje mrtvih medvjedića pronađeno je u utorak na potezu autoceste između tunela Ličica i naplatne postaje Vransko, a smatra se da ih je tijekom noći pregazio kamion, čiji vozač o tome nije obavijestio nadležne, javljaju slovenski mediji.

Lovci su i ranije upozoravali da je trasa autoceste prema Ljubljani prekinula migracijski put medvjeda prema Austriji te da nisu osigurani adekvatni prijelazi za te životinje.

Procjenjuje se da u Sloveniji živi oko 500 jedinki smeđeg medvjeda.

 

ELIPSO

Izdvajamo