UZROK SMRTI JOŠ SE NE ZNA

TUŽAN KRAJ POTRAGE ZA 15-GODIŠNJOM NOROM Roditelji identificirali tijelo i zahvalili svima koji su pomogli u potrazi: 'Srca su nam slomljena'

 
 Lim Huey Teng / REUTERS

Meabh i Sebastian Quoirin, roditelji nestale 15-godišnje Britanke Nore Quoirin, u utorak su potvrdili da je tijelo bjelkinje koje je pronađeno kod malezijskog prašumskog resorta Dusun u blizini mjesta Seremban njihova kći, piše BBC. Otprilike 350 osoba tragalo je za britanskom tinejdžericom.

Quoirinovi su se putem izjave zahvalili svima koji su sudjelovali u potrazi za njihovom kćerkom, inače djetetom s posebnim potrebama.

Obiteljska fotografija/The Lucie Blackman Trust
Nora Quoirin

"Zahvaljujemo lokalnom stanovništvu i svima iz ostatka svijeta koji su nam davali podršku i molili za nas. Nora je spajala ljude, pogotovo one iz Francuske, Irske, Velike Britanije i Malezije. Stvarno je dotaknula cijeli svijet. Obitelji i prijateljima ne možemo dovoljno zahvaliti. Nora je u srcu naše obitelji. Ona je najiskrenija, najdivnija djevojka i beskonačno je volimo. Okrutnost toga što nam je oteta neizdrživa je. Srca su nam slomljena. Zauvijek ćemo voljeti našu Noru", stoji u izjavi Norinih roditelja koju je na svom službenom Facebook profilu objavila Dobrotvorna organizacija koja se bavi slučajevima nestalih osoba The Lucie Blackman Trust.

Sebastien Quoirin, and Meabh Quoirin, parents of 15-year-old Irish girl Nora Anne Quoirin who went missing, speak during a news conference in Seremban, Malaysia, August 12, 2019. Royal Malaysia Police/Handout via REUTERS. ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT  MALAYSIA OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN MALAYSIA. NO RESALES. NO ARCHIVES
Royal Malaysia Police/Handout / REUTERS
Sebastien i Meabh Quoirin tijekom konferencije za medije

Uzrok smrti Nore Quoirin još se ne zna, a malezijska je policija rekla da je obdukcija u tijeku.

Zamjenik šefa malezijske policije Mazlan Mansor rekao je da je Nora pronađena pored potoka u brdovitom dijelu imanja te da na sebi nije imala odjeću. Dužnosnici su rekli da se njezin nestanak tretirao kao slučaj nestale osobe, međutim Norina je obitelj rekla da vjeruje da je možda bila oteta.

A police officer shows a rescue operation map for 15-year-old Irish girl Nora Anne Quoirin who went missing from a resort, during a news conference in Seremban, Malaysia, August 7, 2019. REUTERS/Lim Huey Teng
Lim Huey Teng / REUTERS

Nora je rođena s holoprozencefalijom. Norini su roditelji prošlog tjedna rekli da ona može čitati poput malog djeteta, ali da ne može napisati više od nekoliko riječi te da ne može računati, što znači da ne može baratati s novcem. Uz to, Nora ne može samostalno telefonirati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:16