BILI SU PRIJATELJI

TUŽITELJ 'Princ Andrew ne surađuje s FBI-jem u istrazi o seksualnim nedjelima milijardera Jeffreyja Epsteina'

 
princ Andrew
 AFP

Princ Andrew ne surađuje s FBI-jem u istrazi o seksualnim nedjelima milijardera Jeffreyja Epsteina, premda je javno rekao da će pomoći u tom slučaju, izjavio je u ponedjeljak američki tužitelj.

Britanski princ tvrdi da nije imao spolne odnose sa 17-godišnjom djevojkom s kojom mu je susret organizirao Epstein, a u studenome je rekao da je "voljan pomoći" u istrazi, ako to zatraže.

Međutim, njujorški odvjetnik Geoffrey Berman, koji je vodio istragu o mogućem suučesnicima osramoćenog američkog financijera, rekao je da Andrew još nije odgovorio na zahtjev FBI-ja i njegova ureda da s njima razgovara.

- Do danas princ Andrew nije nimalo surađivao - izjavio je Berman.

On je rekao da inače ne bi komentirao surađuju li pojedinci u istrazi, no načinio je iznimku u prinčevu slučaju jer je on sam ponudio pomoć.

- Pošteno je da javnost zna je li princ Andrew ispunio svoje obećanje - rekao je Berman.

Drugi sin kraljice Elizabete II bio je prisiljen povući se s kraljevskih dužnosti jer je izazvao ogorčenost javnosti nakon intervjua za BBC krajem prošle godine u kojem je branio svoje prijateljstvo s Epsteinom.

Andrew (59) također je zanijekao da je imao spolne odnose s Virginijom Giuffre, koju je Epstein podvodio svojim prijateljima kad je imala 17 godina.

Epstein (66) ubio se u njujorškom zatvoru u kolovozu u očekivanju suđenja za spolno napastovanje i trgovinu seksom.

Među milijarderovim prijateljima bilo je više poznatih osoba, među njima i američki predsjednik Donald Trump.

Jeffrey Epstein mogao je dobiti kaznu od 45 godina zatvora.

Deseci žena koje su rekle da ih je Epstain napastovao ustrajne su u tome da se izvrši pravda.

- Epstein nije mogao činiti to što je činio bez pomoći drugih i uvjeravam vas da istraga ide dalje - izjavio je u ponedjeljak Berman.

Giuffre je rekla da je imala spolne odnose s princem 2001. u domu Epsteinove partnerice iz visokog društva Ghislaine Maxwell.

U intervjuu za BBC, koji se kasnije pokazao katastrofalnim, Andrew je rekao da se ne sjeća susreta s Giuffre te da "apsolutno i kategorički" nije imao seks s njom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:29