'TAJNA OPERACIJA'

TUŽITELJSTVO BiH ISPITALO DRAGANA MEKTIĆA O OPTUŽBAMA PROTIV RH 'Pitali su me odakle mi takve informacije, rekao sam da sam ja ministar sigurnosti'

Dragan Mektić
 Dado Ruvić / REUTERS

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić jutros je ispitan u Tužiteljstvu BiH nakon što je u srijedu ustvrdio kako su "hrvatski obavještajci" bili uključeni u tajnu operaciju čiji je cilj bio pokazati da u BiH djeluju naoružane skupine radikalnih islamista-selefija odnosno kako su opravdane ranije izjave hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović o tisućama islamističkih ektremista u BiH koji su prijetnja sigurnosti cijele regije.

U Tužiteljstvu su ga danas pitali odakle mu te informacije.

"Ja sam rekao da sam ministar sigurnosti, da redovito održavam sastanke s direktorima sigurnosnih agencija i redovito razmjenjujem takvu vrstu informacija. I da smo mi jednu takvu informaciju razmijenili. Pitali su me zašto to odmah nisam dao Tužiteljstvu, odgovorio sam da sam ja ministar sigurnosti, da neću odmah trčati u Tužiteljstvo", rekao je Mektić, prenosi N1.

Dodao je i da se 'ne radi o utvrđivanju toga što se stvarno događa nego o zaštiti rodbinskih i prijateljskih veza pojedinih tužitelja'.

Mektić ističe da bi se moglo reći i da je obavještajna agencija spriječila određene aktivnosti.

"Između ostalog, uloga obavještajne agencije nije samo da prikuplja informacije i podatke, već da sprečava svaki pokušaj, da tako kažem, ugrožavanja ustavnog poretka. Svaki pokušaj da bilo koja strana obavještajna služba prodre u BiH. Ono sve što sam rekao ja potvrđujem", kaže Mektić i dodaje da je veliki problem u BiH taj što sigurnosni sektor nema povjerenja u Tužiteljstvo i tužitelje, piše N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:55