BIVŠA GUVERNERKA

TV kuća Fox News: Sarah Palin nas je sve potpuno očarala

Iako neće imati vlastitu emisiju, televizijski angažman će joj pomoći da bude prisutna u javnosti
FILE - In this July 26, 2009, file photo, then-Alaska Gov. Sarah Palin speaks in Fairbanks, Alaska. Oh, how the tables have turned. Nervous Democrats are on defense and emboldened Republicans sense opportunity heading into 2010 and the midterm elections. It was just three years ago that the GOP lost the House and Senate as well as governor's mansions in a cross-country Democratic wave. (AP Photo/Al Grillo, FILE)
 AP

WASHINGTON - Sarah Palin, bivša guvernerka Aljaske i nekadašnja republikanska kandidatkinja za potpredsjednicu SAD-a, radit će kao suradnica Fox Newsa.

Prema ugovoru koji je sklopila s televizijskim kanalom, Palin će se redovito, nekoliko godina, pojavljivati u programu. Radit će kao politička komentatorica i davati analize, a povremeno će biti i domaćica emisije “Real American Stories”, koja donosi nevjerojatne priče običnih Amerikanaca koji su se u životu susreli s izazovima. Detalji ugovora i plaća koju joj je ta konzervativna i jako gledana televizija dala nisu poznati, no zna se da Palin neće imati vlastitu emisiju.

Dinamična osoba

- Uzbuđena sam što ću se pridružiti velikim talentima i timu na Fox Newsu. Divno je biti dio mjesta koje u tolikoj mjeri cijeni poštene i balansirane vijesti - poručila je Palin.

Izvršni potpredsjednik Fox Newsa Bill Shine istaknuo je da su odlučili angažirati Palin jer je jedna od najdinamičnijih osoba u današnjoj politici, koja je “očarala sve na obje strane političkog spektra”.

Već bila voditeljica

- Jako smo uzbuđeni jer dodajemo njezin glas programu Fox Newsa. Želimo znati što misli - pojasnio je Shine.

Dok se takozvana “hockey mum” sprema za najnoviji televizijski nastup (već je 80-ih radila kao sportska voditeljica na postaji KTUU na Aljasci), analitičari pokušavaju utvrditi kakvi su joj planovi za izbore 2012. Neki smatraju da ugovor s Fox Newsom znači da odustaje od izborne utrke, drugi tvrde da će joj upravo to pomoći da bude prisutna u javnosti.

- To joj daje platformu da ostane relevantna. Do jednog stupnja joj daje direktnu vezu s vrstom ljudi koja je glasala u republikanskim predizborima, daje joj prednost - smatra republikanski strateg Todd Harris.

Palin je iz anonimnosti iščupao republikanski kandidat za predsjednika SAD-a John McCain, izabravši je 2008. za kandidatkinju za potpredsjednicu SAD-a.

Tetošili su je

Fox News je, slažu se analitičari, bio logičan izbor za Palin. Osim što su je tetošili nakon što se osramotila u intervjuima tijekom kampanje, Fox News i inače udomljuje mnoge druge bivše republikanske političare, poput Karla Rovea i Mikea Huckabeea.

‘Što Putin vidi kad digne glavu? Jasno, vidi Aljasku!’

“Kad Putin podigne glavu i dođe u zračni prostor SAD-a, kamo, kamo idu? To je Aljaska. To je odmah preko granice.” - Palin u intervjuu s Katie Couric objašnjava zašto zbog blizina Rusije Aljasci ima iskustvo u vanjskoj politici.

“Sve, bilo koje ako su bile ispred mene svih ovih godina.” - Palin nije bila u stanju imenovati ni jedne novine ili magazin koji čita u intervjuu s Katie Couric

“Oni također grade škole za afganistansku djecu pa postoji nada i mogućnost u našoj susjednoj državi Afganistanu.” - Na prikupljanju humanitarnih sredstava u San Franciscu.

“Oh, bože, hvala vam, da” - Palin je zahvalila tijekom namještenog poziva u kojem joj se čestita na dokumentarnom filmu o njezinu životu, odnosno porniću pod nazivom “Nailin Paylin”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 20:58