ISKUSNA RIBICA

TVRDILA JE DA IMA DOKAZE DA SU RUSI POMOGLI TRUMPU, A SADA JE U LANCIMA U TAJLANDU! Počela se baviti neobičnim hobijem

 
Oleg Deripaska, Nastja Ribka i Sergej Prihodko
 Instagram / Profimedia, Sputnik, TASS

Manekenka iz Bjelorusije koja je tvrdila da ima dokaze o ruskim naporima da pomognu Donaldu Trumpu postati američki predsjednik, pojavila se u utorak na sudu na Tajlandu jer je u toj zemlji, navodno, držala 'tečaj seksa', piše AFP.

Anastasia Vašukevič, poznatija kao Nastja Ribka (Ribica) bila je u pritvoru od racije i uhićenja u primorskom resortu u Pattayi prošle veljače.

Vašukevič je izgledala prilično snuždeno kad se uz još sedam suomnjičenika pojavila pred sudom koji je tereti za više kaznenih djela uključujući i prostituciju.

Ribka je otputovala na Tajland nakon skandala s ruskim aluminijskim tajkunom Olegom Deripaskim, bivšim suradnikom nekadašnjeg Trumpovog voditelja kampanje Paula Manaforta.

U neobičnom iskazu iznijela je niz detalja o uplitanju Kremlja u američke predsjedničke izbore.

No kako nije podastrla nikakve dokaze, njezine su tvrdnje odbačene kao predstava za javnost.

Policija tvrdi da je neobičan seks seminar pod vodstvom samoprozvanog ruskog gurua za zavođenje, Alexa Kirillova, povrijedio nekoliko tajlandskih zakona o pristojnosti.

Kirillov je novinarima kazao da misli da njemu i ostatku optuženih netko pokušava smjestiti.

'Mislim da je netko naredio naše uhićenje zbog novca', rekao je stigavši na sud.

Svi optuženi izjasnili su se da se ne smatraju krivima objasnivši da su polaznike tečaja učili samo kako da zavedu nekog muškarca ili ženu te da u seminar nisu bile uključene seksualne aktivnosti već da se radilo samo o savjetima vezanim za ljubavne veze.

Vašukevič i Kirillov izrazili su bojazan da će ih deportirati natrag u Rusiju te su za pomoć pozvali i Washington.

No Vašukevič je kasnije upravo Ameriku optužila za njihovo uhićenje.

I Washington i Moskva odbacili su Ribkine navode kao lažne i bizarne.

Vašukevič, koja je napisala i knjigu o zavođenju milijardera, suočena je s pravnim problemima i u Rusiji.

Deripaska je u srpnju prošle godine dobio sudsku parnicu protiv Ribke radi narušavanja privatnosti jer je ona objavila video u kojem se vidi druženje Deripaske i utjecajnog potpredsjednika ruske vlade, Sergeja Prikhodka, na jednoj jahti.

Deripaska, koji ima jake veze u Kremlju ali i Washingtonu, bio je početkom 2000-ih poslovno povezan s bivšim voditeljem kampanje Donalda Trumpa, Manafortom.

U međuvremenu je Manafort osuđen na financijski kriminal vezan uz poslove koje je obavljao u Ukrajini prije izbora 2016. kao i za petljanje u rezultate izbora. Priznao je i da je Rusima omogućio uvid u podatke o rezultatima predizbornih anketa tijekom predsjedničke kampanje 2016.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:05