OTETI DIPLOMATI

U AMERIČKIM UDARIMA NA ISIS U LIBIJI POGINULO DVOJE SRBA Dačić: 'Nije službeno, ali dobili smo fotografije, to su vjerojatno oni'

An armed motorcade belonging to members of Derna's Islamic Youth Council, consisting of former members of militias from the town of Derna, drive along a road in Derna, eastern Libya October 3, 2014. The group pledged allegiance to the Islamic State on October 3, 2014 local media reported. Picture taken October 3, 2014. REUTERS/Stringer (LIBYA - Tags: POLITICS CIVIL UNREST CONFLICT TPX IMAGES OF THE DAY) - RTR49BS8
 © Stringer . / Reuters

U munjevitom zračnom napadu na džihadističko uporište u libijskom gradu Sabrati navodno su život izgubili i srpski diplomati, koje je Islamska država otela još u studenome prošle godine, javlja list Libya Herald.

'Nažalost, mi smo jučer poslijepodne dobili informacije da je u tom napadu nastradalo više stranih državljana, među kojima su i dvoje službenika naše ambasade', rekao je u subotu srpski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić na izvanrednoj konferenciji za novinare.

'Informacija još nije službeno potvrđena od strane libijskih organa. Očekuje se identifikacija, ne možemo sa sigurnošću potvrditi, ali dobili smo fotografije koje jasno ukazuju da je ta informacija najvjerojatnije točna', rekao je Dačić, koji je potom izrazio sućut obiteljima otetih.

Dvoje službenika srpske ambasade u Tripoliju, Slađana Stanković i Jovica Stepić oteti su nakon što je njihovo vozilo zaustavljeno na cesti zapadno od Sabrate, u blizini jednog sela popularnog među turistima.

Putovali su u konvoju vozila u kojem je bio i ambasador Oliver Potežica, koji je uspio pobjeći otmičarima.

Kao što smo izvijestili, američke su zračne snage bombardirale ISIS-ovo uporište u Sabrati i ubile najmanje 41 osobu, među njima i jednog od organizatora terorističkih napada u Tunisu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:04