NIKAD KRAJA NEVOLJI

U AUSTRALIJI UNATOČ KIŠAMA DESECI POŽARA I DALJE BJESNE Uz sve nevolje koje su ih snašle zbog previsokih temperatura, sad ih paralizirale i poplave

 
 SAEED KHAN / AFP

Deseci šumskih požara nastavljaju gorjeti u subotu u jugoistočnoj Australiji, dok su jake kiše i grmljavine pogodile brojna područja na sjeveroistoku zemlje.

Nekoliko glavnih autocesta je blokirano, a tematski parkovi u Queenslandu zatvoreni su zbog jakih kiša. Deseci vozila uništeni su u poplavama, objavili su lokalni mediji.

"Jake i intenzivne kiše su oslabjele, ali su pljuskovi i grmljavine još uvijek mogući tijekom vikenda. Pripazite u vožnji, ako su ceste poplavljene, ne idite njima", objavio je državni meteorološki zavod.

Policija u Queenslandu zaprimila je preko 50 dojava o poplavljenim cestama u subotu ujutro.

"Kiša nastavlja padati na više područja zahvaćenih požarima, a nešto vlage tek treba stići do južne obale i duž granice", tvitala je ruralna vatrogasna služba.

U Viktoriji još uvijek bjesne deseci požara, većinom u Gippslandu i sjeveroistočnim regijama. Kvaliteta zraka je zbog dima prešla iz "dobre" u "nezdravu", objavila je državna Agencija za zaštitu okoliša.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:23