TIROL

U AUSTRIJSKOM EPICENTRU ZARAZE UKINUTA KARANTENA Stopa novih slučajeva na dnevnoj bazi pala ispod pet posto, ograničenje kretanja ostaje na snazi

 dpa Picture-Alliance via AFP

U austrijskoj saveznoj pokrajini Tirolu je u utorak ukinuta karantena zbog epidemije koronavirusa koja je uvedena 19. ožujka ali i dalje ostaju na snazi mjere ograničenog kretanja koje vrijede u ostatku Austrije.

"Ukinuli smo karantenu koja je vrijedila u gradovima i općinama jer je stopa novih zaraza na dnevnoj bazi pala ispod pet posto", rekao je premijer Tirola Guenther Platter na video-konferenciji za novinare.

Tirol, pogotovo sportska središta u Ischglu, slove za epicentar širenja koronavirusa u Austriji.

Prvi slučajevi su otkriveni još početkom veljače ali su prve mjere uslijedile tek 9. ožujka zbog čega je pokrajinska vlada pretrpjela kritike u Austriji ali i u Njemačkoj gdje je zabilježen velik broj pacijenta zaraženih koronavirusom koji su bili na zimovanju u Tirolu.

Ukidanjem karantene Tirol slijedi ublažavanje mjera protiv širenja zaraze koje je jučer najavljeno i na saveznoj razini. Austrijski kancelar Sebastian Kurz najavio je za Uskrsa otvaranje trgovina koje ne prodaju svakodnevne potrepštine.

Vlasti u Tirolu će u sljedećim danima obavljati intenzivna testiranja u Ischglu i zimovalištima Soelden, Arlberg i St. Anton u kojima su mjere karantene i dalje na snazi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:47