DOČEKAO GA VUČIĆ

U BEOGRAD STIGAO 'POSLJEDNJI EUROPSKI DIKTATOR' Lukašenko započeo dvodnevni posjet Srbiji

    AUTOR:
    • Hina

  • OBJAVLJENO:
  • 02.12.2019. u 17:33

Belarusian President Alexander Lukashenko attends a session of the Council of the Collective Security Treaty Organization (CSTO) in Bishkek, Kyrgyzstan November 28, 2019. Sputnik/Alexei Nikolsky/Kremlin via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY.
Sputnik/Alexei Nikolsky/Kremlin / VIA REUTERS

Aleksandar Lukašenko

Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko započeo je u ponedjeljak dvodnevni posjet Srbiji, a u beogradskoj zračnoj luci "Nikola Tesla" dočekao ga je srbijanski šef države Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić i Lukašenko položili su vijence na spomen groblje osloboditeljima Beograda u Drugom svjetskom ratu, dok će službeni dio posjeta započeti u utorak svečanim dočekom, nakon kojega će uslijediti razgovori u četiri oka dvojice predsjednika.

Slijede plenarni razgovori državnih izaslanstava te potpisivanje bilateralnih dokumenata.

Vučić je u povodu posjeta bjeloruskog predsjednika na svom službenom Instagram profilu poručio: "Dobrodošao veliki i iskreni prijatelju Srbije", te objavio fotografije s dočeka.

Lukašenkov posjet prati i poslovni forum gospodarskih komora dviju država.

Uoči posjeta, u Beogradu je priopćeno da je za devet mjeseci ove godine Srbija u Bjelorusiju izvezla robe i usluga u vrijednosti od 41,4 milijuna dolara, što je, kako se navodi, povećanje od 12,8 posto u međugodišnjem odnosu 2018-2019.

Istodobno, uvoz iz Bjelorusije pao je za oko pet milijuna dolara, što je 9,3 posto.

Po vrijednosti izvoza Bjelorusija je 34. partner Srbije, a po vrijednosti uvoza je na 37. mjestu.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo