UČENICA SREDNJE ŠKOLE

U Bosni i Hercegovini potvrđen četvrti slučaj zaraze koronavirusom, oboljela je djevojka iz okolice Banje Luke

 CROPIX

U Bosni i Hercegovini u ponedjeljak je potvrđen četvrti slučaj zaraze koronavirusom a oboljela je djevojka iz okolice Banje Luke, potvrdio je ministar zdravstva entiteta Republike Srpske Alen Šeranić.

On je na konferenciji za novinstvo kazao kako je djevojka učenica srednje škole u mjestu Čelincu pokraj Banje Luke a sada je smještena u Klinički centar u tom gradu.

U školi čija je učenica već su provedene mjere dezinfekcije. Djevojka je bila u kontaktu s muškarcem, također iz Čelinca, kod kojega je prošlog tjedna testom potvrđena zaraza virusom Covid-19.

On je boravio u sjevernom dijelu Italije a u BiH je doputovao zajedno s muškarcem koji je također zaražen koronavirosum kao i njegov sin, učenik jedne osnovne škole u Banjoj Luci.

U cijeloj BiH pod liječničkim nadzorom je nešto više od 400 osoba koje su nedavno doputovale iz rizičnih područja pa se sumnja da bi mogle biti prenositelji koronavirusa a među njima je 240 onih koji žive na teritoriju RS.

U tom entitetu još nisu poduzete mjere kojima bi se ograničili javni skupovi iako je takva preporuka na snazi u Federaciji BiH na čijem teritoriju za sada nema potvrđenih slučajeva zaraze.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 09:26