U ČAST VATRENIMA

U BRUXELLESU SVE U ZNAKU HRVATSKE Pejčinović Burić na sjednicu došla u kockicama, svi joj čestitaju

 
 Twitter / Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić danas sudjeluje na sastanku Vijeća za vanjske poslove u Bruxellesu, a pohvalila se kako je atmosfera 'kockasta' i u znaku Hrvatske.

Pejčinović Burić primila je brojne čestitke za izvrsnu igru hrvatske reprezentacije, otkrila je putem društvenih mreža.

Ministrica se danas obukla i tematski, u crveni komplet i kockasti šal, dok su zastupnici dobili prigodne poklone s temom Hrvatske.

Ministri vanjskih poslova osvrnut će se na ovom sastanku na aktualne teme poput Sporazuma o nuklearnom programu s Iranom (JCPOA) i sastanka na vrhu Berlinskog procesa održanog u Londonu.

U okviru priprema za ministarski sastanak o Istočnom Partnerstvu u listopadu ove godine, bit će govora o aktualnim pitanjima vezanim za Istočno Partnerstvo.

Ministri će raspravljati o procesima političkog i gospodarskog razvoja Libije, osobito u svjetlu predstojećih izbora u toj zemlji s posebnim osvrtom na migracije. Također, razmotrit će se načini poticanja dijaloga dviju susjednih država Korejskog poluotoka s ciljem potpune, provjerljive i nepovratne denuklearizacije DNR Koreje, priopćili su iz Ministarstva.

Istoga dana u popodnevnim satima, ministrica Pejčinović Burić sudjelovat će na sastanku ministara vanjskih poslova Europske unije i Zajednice latinoameričkih i karipskih država (CELAC). Tema sastanka je „Gradimo mostove i jačajmo svoje partnerstvo kako bismo se suočili s globalnim izazovima”.

Prvog dana dvodnevnog sastanka čiji je cilj daljnji razvoj partnerstva dviju regija ministri će se usmjeriti na učvršćivanje multilateralizma i jačanje suradnje u globalnim forumima te na budućnost bi-regionalne suradnje u svjetlu implementacije Agende 2030 za održivi razvoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:24