IZBORI SU 12. PROSINCA

U DEBATI S CORBYNOM JOHNSON OPET OBEĆAO BREXIT 'Sigurno ćemo izaći 31. siječnja, jer imamo sporazum ... to je gotova stvar'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 19.11.2019. u 23:28

Conservative leader Boris Johnson and Labour leader Jeremy Corbyn are seen during a televised debate ahead of general election in London, Britain, November 19, 2019. Jonathan Hordle/ITV/Handout via REUTERS THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. NO RESALES. NO ARCHIVES. PICTURE AVAILABLE FOR USE ONLY UNTIL DECEMBER 19TH 2019.
via REUTERS

Britanski premijer Boris Johnson obećao je u utorak da će izvesti Veliku Britaniju iz Europske unije do 31. siječnja i jamčio je novi trgovinski sporazum do kraja sljedeće godine, pokušavajući se nametnuti u debati s oporbenim čelnikom Jeremyjem Corbynom kao jedini lider koji može učinkovito provesti Brexit.

U televizijskom sučeljavanju organiziranom uoči izbora 12. prosinca, i Johnson i Corbyn međusobno su se u raspravi o Brexitu optuživali za kršenje obećanja. Raspravu je prenosio kanal ITV.

"Sigurno ćemo izaći 31. siječnja, jer imamo sporazum ... to je već gotova stvar", rekao je Johnson, aludirajući na sporazum o izlasku koji je postigao s EU-om, ali koji nije bio prihvaćen u britanskom parlamentu.

Corbyn je rekao da želi pregovarati o novom sporazumu o izlasku iz EU-a koji bi trebao biti dogovoren u roku od šest mjeseci, a zatim bi se o njemu glasovalo na referendumu na kojemu bi birači imali mogućnost izabrati i ostanak Britanije u Uniji. Corbyn je rekao da će prihvatiti i provesti bilo koji rezultat tog glasanja.

Nakon televizijske rasprave, 51 posto ispitanih u anketi reklo da je Johnson ostavio bolji dojam, dok je 49 posto ocijenilo da je Corbyn bio uvjerljiviji.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo