OBRAČUN KLANOVA

U EKSPLOZIJI AUTOMOBILA U SRBIJI TEŠKO OZLIJEĐENA ŠPANJOLSKA MISICA Bomba je bila namijenjena čovjeku s debelim dosjeom koji je bio u njenom društvu

 
Olatz Bilbao Gonzales
 Facebook

U eksploziji automobila koja se jutros dogodila u zemunskom naselju Galenika u Srbiji, ozlijeđena je Španjolka Olatz Bilbao Gonzales (20), inače miss Marbelle za 2014. godinu, piše srpski Blic. Ona je najvjerojatnije usputna žrtva u ratu kriminalnih klanova povezenih sa Lukom Bojovićem, čiji je odvjetnik Dragoslav Miša Ognjanović nedavno ubijen.

U trenutku eksplozije, Olatz Bilbao Gonzales bila je u društvu Strahinje Stojanovića (28) koji ima dugačku kriminalnu prošlost. Smatra se da je bomba u skupocjenom Audiju bila namijenjena njemu, ali je tek pukom srećom izbjegao smrt.

Naime, Stojanović je zaboravio mobitel u stanu i vratio se po njega, kada je Audi odletio u zrak. Olat je preživjela napad, no teško je ozlijeđena.

Mlada Španjolka bila je Miss Marbelle, dijela Španjolske gdje je utočište našlo dosta kriminalaca s ovih prostora koji su se uglavnom bavili preprodajom kokaina.

Sam Strahinja već je nekoliko puta uhapšen zbog teških kaznenih djela, a pojavio se i kao svjedok na suđenju za ubojstvo brata Luke Bojovića, Nikole.

I Strahinjin otac Pajo bio je u sukobu sa zakonom te je odslužio kaznu zbog silovanja, pokušaja ubojstva i razbojništva, a likvidiran je 2015. godine također u naselju Galenika u Zemunu. To ubojstvo još uvijek nije rasvijetljeno, no vjeruje se da je ubijen upravo zbog kriminalnih veza svojega sina. Neki mediji nagađaju da je Paju ubio sam sin Strahinja zato što mu je ovaj zlostavljao majku.

Mladi Stojanović je bio dobar prijatelj i s ubijenim vođom navijača Crvene zvezde Veliborom Dunjićom, koji je stradao u svibnju 2014. ispred splavi „Džimis“ u Beogradu. Za njegovo ubojstvo optuženi su šef osiguranja splavi Vladimir Đurović i još osmero ljudi koji su mu pomagali u zločinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:42