UKUPNO 1331 SMRTNIH SLUČAJEVA

U FRANCUSKOJ U 24 SATA OD COVIDA-19 UMRLA 231 OSOBA, MACRON AKTIVIRAO OPERACIJU 'ELASTIČNOST': 'Mobilizirat ćemo vojne snage za pomoć stanovništvu'

    AUTOR:
    • Hina

  • OBJAVLJENO:
  • 25.03.2020. u 23:40

French President Emmanuel Macron (C) wears a face mask during the visit of the military field hospital outside the Emile Muller Hospital in Mulhouse, eastern France, on March 25, 2020, on the ninth day of a lockdown aimed at curbing the spread of the COVID-19 (novel coronavirus) in France. (Photo by Mathieu CUGNOT / POOL / AFP)
Mathieu CUGNOT / POOL / AFP

Emmanuel Macron i francuski vojnici

Francuska, koja je u srijedu potvrdila 231 smrt od koronavirusa što je najveće povećanje u odnosu na prethodna dva dana, objavila je da uključuje vojsku u pomoć stanovništvu protiv suzbijanja epidemije.

Porast umrlih iznosi 21 posto u odnosu na prethodna dva dana, objavile su zdravstvene vlasti.

Uz 231 umrlih između utorka i srijede i ukupno 1331 smrti izazvane Covidom-19, Francuska je treća zemlja na svijetu koja je zabilježila najviše smrtnih ishoda u 24 sata iza Španjolske i Italije.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron najavio je u srijedu pokretanje vojne operacije približavanjem vrhunca epidemije novog koronavirusa u zemlji. Tijekom operacije "Elastičnost" mobilizirat će se vojne snage za pomoć stanovništvu u borbi protiv epidemije.

Operacija "Elastičnost" će biti u potpunosti posvećena pomoći i podršci stanovništvu, kao i pomoći javnoj službi u borbi protiv epidemije.

U sklopu te operacije odmah će na jugu Indijskog oceana biti raspoređen amfibijski nosač helikoptera Mistral i početkom travnja nosač helikoptera Dixmunde će biti pozicioniran u području francuske Gvajane kao podrška našim prekomorskim teritorijima, najavio je predsjednik.

"Jedinstvo i hrabrost će nam omogućiti pobjedu. Tek smo na početku, ali izdržat ćemo", rekao je i ponovio nekoliko puta da "vode rat".

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo