UDAR ASTEROIDA?

U IŠČEKIVANJU SMAKA SVIJETA Teoretičari zavjera složni: Čovječanstvo prestaje postojati u rujnu, još raspravljaju o uzroku

Glasnogovornik NASA-e kaže pak kako nema vjerojatnosti da će neki veliki objekt udariti u Zemlju u sljedećih nekoliko stotina godina

Zabilježite u svoje kalendare termin od 22. do 28. rujna da slučajno ne propustite kraj svijeta, koji će se, prema predviđanjima brojnih blogova i web stranica posvećenih toj tematici, dogoditi upravo u tom terminu.

Neki tvrde da za tri mjeseca možemo očekivati "otvaranje gigantskog portala prema višoj dimenziji", drugi pak predviđaju okretanje polova Zemlje.

No, najbrojniji su oni koji se drže teorije o velikom asteroidu koji će udariti u Zemlju i izazvati apokaliptične klimatske promjene koje će potpuno izbrisati ljudsku civilizaciju.

Ništa od ovoga, dakako, nije znanstveno potvrđeno, a što se tiče asteroida, glasnogovornik NASA-e je bio jasan. "NASA ne zna za niti jedan asteoid ili komet koji bi trenutno bio na putanji sudara sa Zemljom, pa je vjerojatnost velikog udara vrlo mala. Štoviše, koliko mi možemo reći, nema vjerojatnosti da će neki veliki objekt udariti u Zemlju u sljedećih nekoliko stotina godina", kako prenose strani mediji riječi glasnogovornika NASA-e.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 18:03