CRNE BROJKE

U KINI VIŠE OD TISUĆU MRTVIH OD KORONAVIRUSA Samo u jednom danu umrlo više od stotinu ljudi, a oboljelo više od dvije tisuće osoba

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 11.02.2020. u 07:40

Personnel clad in protective gear, tasked to provide care for suspected patients on board the Diamond Princess cruise ship, are seen at the Japan Coast Guard base in Yokohama on February 5, 2020. - Thousands were marooned on a cruise ship off the Japanese coast February 5, after medics evacuated 10 people infected with the deadly coronavirus, with many facing an anxious wait for their own test results. (Photo by Kazuhiro NOGI / AFP)
Kazuhiro NOGI / AFP

U kineskoj pokrajini Hubei, jednom od žarišta koronavirusa, u ponedjeljak su registrirana 103 nova smrtna slučaja i 2.097 oboljelih od tog virusa, a u cijeloj Kini od posljedica te bolesti preminulo je 1.016 ljudi, prema službenim podacima objavljenima u utorak.

Samo u tom dijelu Kine 31.728 osoba je zaraženo, a 974 osobe umrle su od posljedica bolesti. Uz to evidentirano je još 16.687 sumnjivih slučajeva.

Broj umrlih u ponedjeljak u provinciji Hubei najveći je od kada se bolest pojavila. 

U Kini je do sada potvrđeno više od 42.000 oboljelih od koronavirusa, a 319 slučajeva zabilježeno je u 24 ostale zemlje, podaci su Svjetske zdravstvene organizacije te kineskih zdravstvenih dužnosnika.

Svjetska zdravstvena organizacija istaknula je da 168 laboratorija diljem svijeta trenutno provodi testove s ciljem da pronađu lijek protiv te smrtnonosne bolesti.

Prva smrt izazvana virusom 2019-nCoV, dogodila se u prosincu u kineskom gradu Wuhanum, žarištu epidemije, a bila je objavljena 11. siječnja. Mjesec dana poslije, epidemija je odnijela 1.016 ljudskih života u kontinentalnoj Kini (bez Hong Konga i Makaoa), stoji u službenim podacima objavljenima u utorak.

Izdvajamo