OPERACIJA 'NOVA VEZA'

U KOORDINIRANOJ AKCIJI FBI-ja I TALIJANSKE POLICIJE PALO ČAK 19 MAFIJAŠA! Nakon velike istrage prekinuta veza Cosa Nostre i zloglasne obitelji Gambino

 
Uhićenje u New Yorku, Arhiva
 Profimedia, Alamy

U velikoj koordiniranoj akciji talijanske policije i FBI-ja danas je uhićeno 19 mafijaša. Istraga je otkrila snažne veze sicilijske Cosa Nostre s mafijaškim obiteljima u Americi, posebno sa zloglasnom obitelji Gambino.

U operaciji kodnog naziva 'New Connection' (Nova veza) sudjelovalo je 200 istražitelja i policajaca u Palermu i New Yorku.

Osamnaest mafijaša uhićeno je na Siciliji, dok je jedan osumnjičenik dolijao u New Yorku. Osumnjičeni su za organizirani kriminal, iznude i prijevare.

Oko 3,3 milijuna dolara vrijednu imovinu zaplijenile su u ovoj akciji talijanske vlasti.

Istražitelji su došli i do zapanjujućeg otkrića koliko je mafija zapravo utjecajna bila u Passo Riganu, mjestu koje administrativno spada pod grad Palermo.

Naime, mafijaši ne samo da su bili vrlo aktivni kad su kriminalne aktivnosti bile u pitanju, već su u znatnoj mjeri sudjelovali i u legalnim gradskim poslovima, poput veleprodaje hrane, internetskog klađenja i kockanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 04:04