VRIJEDAN TERET

U NAJHLADNIJOJ RUSKOJ REGIJI IZ AVIONA PADALI DIJAMANTI I ZLATO Na Antonovu nastao kvar, na pisti završilo nekoliko tona dragulja

 
 Twitter / Profimedia, Alamy

Više od tri tone zlata, platine i dijamanata rasulo se po pisti zračne luke u Jakutsku. Neposredno nakon što je zrakoplov poletio otvorila su se vrata stražnjeg spremnika ruskog teretnog aviona, prenosi ruska novinska agencija TASS.

‘Bilježimo minus 21 stupanj, u Jakutsku je sunčano, a očekujemo povremene oborine dijamanata, platine i zlata… Zrakoplov je izgubio 368 milijuna dolara (više od dvije milijarde kuna) vrijedan teret. Drago kamenje i skupocjeni metali padaju iznad najhladnije ruske regije dok policija i tajne službe provode istragu’, napisao je u objavi na Twitteru Siberian Times.

Zrakoplov Antonov An-12 poletio je iz Krasnojarska prevozeći 9,3 tone zlata i drugih plemenitih i skupocjenih metala. Vrata su se navodno otvorila zbog neispravne kvake. Avion je nakon incidenta sletio na obližnju pistu Magan, piše RT.

Iz ministarstva unutarnjih poslova rekli su da su službenici uspjeli pronaći 172 zlatne poluge ukupne težine 3,4 tone, navodi TASS. U incidentu nitko od pet članova posade nije povrijeđen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 15:56