EKSTREMISTI IZA REŠETAKA

U PARIZU OTKRIVEN LABORATORIJ EKSPLOZIVA 'Jedan od uhićenih već je priznao da je planirao napad'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 10.09.2017. u 21:36

French police and members of special Police units RAID conduct an investigation after two Frenchmen were arrested in Marseille, France, April 18, 2017 for planning to carry out an
REUTERS

Dvojica muškaraca uhićeni ovaj tjedan u južnom predgrađu Pariza, nakon otkrića eksploziva TATP u stanu, željela su izvesti bombaški napad, no još nisu odlučili gdje, rekao je u nedjelju pariški tužitelj.

"Njihov plan bila je izrada bombe za napad", rekao je Francois Molins na konferenciji za novinare, nakon uhićenja dvojice muškaraca, vlasnika stana u dobi od 36 godina i njegova poznanika u dobi od 37 godina, poznatog tajnim službama po tome da je "radikaliziran".

"U ovoj fazi nije otkriven nikakav konkretan plan iako je jedan od njih priznao da su razmišljali o napadu na vojnike operacije Sentinelle", raspoređene od terorističkih napada 2015. Oni su već bili meta terorističkih napada šest puta i neki su pritom ozlijeđeni.

U stanu u Villejuif pronađeno je 105 grama TATP-a, kao i litre proizvoda za njegovu proizvodnju, dovoljne za oko 3 do 4 kilograma eksploziva, rekao je tužitelj.

Izdvajamo