DRAMA

U PARKU GA NAPAO PLANINSKI LAV, A ON GA JE ZADAVIO GOLIM RUKAMA! Trčao je stazom kad je zvijer skočila na njega: 'Znamo i zašto ga je napala...'

 
Puma
 Profimedia, Alamy

Muškarca koji je trčao u planinskom parku Horsetooth u Coloradu napala je i ozlijedila puma, a on je zatim životinju u samoobrani ubio golim rukama.

Trkač čije ime nije javno objavljeno, džogirao je sam kad je čuo da ga nešto prati na stazi. Kad se okrenuo, vidio je pumu koja je skočila na njega i ugrizla ga za lice i zapešće.

Muškarac se uspio obraniti tako što je zadavio pumu, no još nije sasvim jasno kako je uspio ubiti veliku mačku. Nakon incidenta je otišao u bolnicu kako bi u tamo zaliječili rane koje je zadobio. Ozljede su bile teške, no ne i opasne po život, a čovjek je sve prijavio policiji.

Independent piše da muškarac kod sebe nije imao nikakvo oružje u vrijeme napada. Drugim riječima, pumu je uspio ubiti golim rukama.

Policija je priopćila da se radilo o mladoj životinji navodno teškoj oko 36 kilograma. Čuvari parka su pronašli njezino tijelo i osobne predmete koji su ispali trkaču.

Napadi puma su rijetki u Coloradu, a čini se da je u ovom slučaju životinju na napad potaknulo trčanje ovog muškarca.

Park je bio privremeno zatvoren kako bi se provela istraga o napadu, no ubrzo je opet otvoren. Iz parka su poručili da se u više od sto godina dogodilo manje od 20 ovakvih napada, no ističu i da su velike mačke životinje koje najčešće pokušavaju izbjegavati ljude.

Ipak, u slučaju susreta s ovakvom pumom, iz parka poručuju: nemojte trčati. Trčanje bi moglo potaknuti njihov instinkt za lovom i napadom.

'Gledajte pumu u lice, stojte uspravno i pokušajte izgledati veći nego što jeste tako što ćete podići ruke i otkopčati jaknu ako ju imate. Nikad ne okrećite leđa', poručuju iz parka i dodaju da ipak nije sve gotovo čak i ako mačka napadne.

'Ljudi su se znali uspješno obraniti kamenjem, štapovima, kapama ili jaknama, pa čak i golim rukama. Ako dođe do borbe, službe preporučaju da ciljate na oči i nos životinje', dodaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 05:53