INCIDENTI U BERLINU

U PET DANA IZ ZATVORA POBJEGLO ČAK DEVET ZATVORENIKA Krenulo neviđeno ismijavanje: 'Ovaj zatvor je poput hostela, možeš ući i izaći kad god hoćeš'

 
Zatvor Plötzensee
 Profimedia, Alamy

Njemački zatvor Plötzensee u Berlinu postao je predmet sprdnje nakon što je u pet dana iz njega pobjeglo čak devetoro zatvorenika, u četiri raziičita incidenta, javlja BBC.

Prošlog četvrtka, četvorica zatvorenika iskoristili su brusilicu i čekić kako bi probili otvor od ventilacije, a potom su se provukli ispod vanjske ograde zatvora. Njihov je bijeg čak snimljen na kamerama, no prošla je 41 minuta prije nego što je itko primijetio da ih nema.

Od četvorice pobjeglih zatvorenika - osuđenih za pljačku, napad i iznuđivanje - dvojica su još uvijek u bijegu.

U petak, 29. prosinca, službenici u zatvoru otkrili su kako se jedan od zatvorenika nije vratio sa slobodnog dana u četvrtak. U ponedjeljak, 1. siječnja, službenici su otkrili kako su dvojica zatvorenika pobjegla kroz prozor susjedne ćelije, no jedan se dobrovoljno vratio nazad.

U utorak, 2. siječnja, otkriveno je kako su još dvojica zatvorenika pobjegli tijkom vikenda, no informacija jesu li pobjegli ili se samo nisu vratili sa slobodnog vikenda nije puštena u javnost.

Incidenti su izazvali salvu poruge na Twitteru i drugim društvenim mrežama.

- Plötzensee je poput Berghaina (slavnog noćnog kluba u Berlinu). Lakše je izaći nego ući, napisao je jedan korisnik Twittera.

- Ovaj zatvor je poput hostela, možeš ući i izaći kad god hoćeš, napisao je drugi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:34