ŠOKANTNA OBJAVA

'U RIMSKOJ KURIJI POSTOJE GAY LOBBY I KORUPCIJA' Papa prvi putpriznao ono o čemu se godinama šuška

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 11.06.2013. u 15:48

AFP

VATIKAN - Papa Franjo priznao je da postoje poteškoće u reformi Rimske kurije, spominjući korupciju i postojanje gay lobbyja, tijekom nedavnog sastanka s latinoameričkim časnim sestrama i svećenicima, objavio je u utorak katolički portal, a prenijela agencija I. Media.

Reforma Rimske kurije koju su zatražili "gotovo svi kardinali" tijekom zadnjih konklava, težak je korak, rekao je Papa 6. lipnja kada je u audijenciju primio latinoameričke časne sestre i svećenike.

Tijekom jednosatne audijencije Papa je, među ostalim rekao: "U Kuriji, naravno, ima svetih ljudi, ali postoji i ona korumpirana struja. Ovdje govorimo o 'gay lobbyju', jer istina je, on postoji".

Sam ne mogu provesti reformu, rekao je Papa, dodavši kako će za taj posao biti zaduženo povjerenstvo koje će činiti osam kardinala. Oni će se prvi put službeno sastati u Rimu tijekom listopada.

U homiliji tijekom mise održane u četvrtak u Kući sv. Marte, papa Franjo je rekao kako Katolička crkva ne bi trebala gomilati bogatstvo, jer, kako je istaknuo "sv. Petar nije posjedovao bankovni račun".

"Želite li bogatu crkvu, ona 'stari' - dakle, ne živi". Crkva je stvorena da daje, a siromaštvo koje bi trebalo karakterizirati Crkvu, razlikuje nas od poduzetnika. Crkva mora nastaviti sa svojim radom - srcem siromaha , a ne srcem investitora ili biznismena..., rekao je papa Franjo. "Sveti Petar nije posjedovao bankovni račun, a kada je morao platiti dadžbine, Gospodin ga je poslao da ulovi ribu u Galilejskom moru u čijim je ustima pronašao novčić kojim je platio porez."

Izdvajamo