U SKOROJ BUDUĆNOSTI

'U ROKU OD DESET GODINA NAŠI LETOVI ĆE BITI BESPLATNI' Direktor popularne niskotarifne kompanije objasnio kako će ostvariti svoju spektakularnu najavu

Dolazak putnika iz Londona u Osijek Ryanairovim zrakoplovom
 Vlado Kos

Tvrtka će zarađivati od dijeljenja prihoda sa zračnim lukama koje su privukle putnike. Jedna od ambicija nam je sniziti, čak i u potpunosti ukinuti poreze, osobito pristojbe na prijevoz putnika, što će nam omogućiti osiguravanje besplatnih karata, rekao je u Londonu Michael O’Leary.

Izvršni direktor irske niskotarifne zrakoplovne tvrtke Ryanair vjeruje kako će ciljeve ostvariti u sljedećih pet do deset godina.

'Zbog Brexita bi moglo biti sve manje letova u Europi, ali mi i dalje želimo imati pune zrakoplove. To već i sad ostvarujemo, ne na londonskom Heathrowu i velikim aerodromima, nego u manjim zračnim lukama kojima je cilj povećati svoj promet. Mnogi nas kritiziraju zbog najavljenih promjena, ali sagledate li situaciju iz perspektive putnika, nema smisla da zrakoplovna karta bude jeftinija od pristojbi. Zato ih i želimo potpuno ukinuti. Tako ćemo povećati broj promotivnih letova koji će u konačnici biti besplatni', objasnio je O’Leary.

Procjenjuje se da će Ryanair samo do kraja ove godine prevesti 119 milijuna ljudi, a s obzirom da im flota neprestano raste, do 2024. broj putnika mogao bi im se popesti na čak 200 milijuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:05