AFGANISTAN

U samoubilačkom napadu 33 mrtvih

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 18.04.2015. u 09:19

Noorullah Shirzada

DŽALALABAD - U samoubilačkom napadu u Džalalabadu na istoku Afganistana 33 su osobe ubijene i više od 100 je ranjeno kada je napadač aktivirao eksploziv ispred banke u koju su radnici došli po plaće, objavila je u subotu uprava gradske policije.

Policija istražuje je li došlo do druge eksplozije u trenutku kad su ljudi pohrlili u pomoć ozlijeđenima, kazao je načelnik policije Fazel Ahmad Sherzad na konferenciji za novinare.

"Radilo se o samoubilačkom napadu", kazao je Sherzad. Policija još ne zna radi li se o napadaču koji je na sebi nosio eksploziv ili je bio u vozilu punom eksploziva.

Sve žrtve samoubilačkog napada su civili, ustvrdila je policija.

Talibanski pobunjenici zanijekali su da su odgovorni za napad iako su ranije preuzimali odgovornost za takve napade. "Radilo se o zlodjelu. Mi to snažno osuđujemo", kazao je glasnogovornik islamskih militanata Zabihullah Mujahid za Reuters.

NATO u Afganistanu, u kojem je ranije imao 130 tisuća vojnika, sada ima tek nekoliko tisuća koji su uključeni u obuku pa se afganistanske snage protiv talibana bore same.

Izdvajamo