SASTANAK NA VRHU

U SOČIJU SE SASTALI MILORAD DODIK I VLADIMIR PUTIN Zajedno su pratili utrku Formule 1, a ruski je čelnik dobio poklon koji je stavio na rever sakoa

 
 Profimedia, Sputnik

MOSTAR - Ruski predsjednik Vladimir Putin susreo se u nedjelju u Sočiju s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i zaželio mu uspjeh na izborima u listopadu na kojima se Dodik kandidira za srpskog člana Predsjedništva BiH, izvijestila je Radio-televizija Republike Srpske.

"Želim vam uspjeh na predstojećim izborima", rekao je Putin za vrijeme sastanka s Dodikom.

Tijekom susreta s Dodikom, kako navodi RTRS, Putin je istaknuo kako su odnosi Rusije i RS-a dobri te da ostvaruju uspješnu suradnju.

Ruski predsjednik je pri tome naveo kako su posebno uspješni odnosi u oblasti gospodarstva, preradi nafte i mineralnih ulja.

Dodik je darovao Putinu značku sa zastavom Republike Srpske koju je ruski predsjednik odmah stavio na rever sakoa.

5651875 30.09.2018 September 30, 2018. Russian President Vladimir Putin during his meeting with President of the Republika Srpska entity of Bosnia and Herzegovina Milorad Dodik at Sochi Autodrom., Image: 389156845, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Sputnik
Profimedia, Sputnik

Prije sastanka Dodik je zajedno s Putinom pratio utrku Formule 1 za Veliku nagradu Rusije koja je vožena u Sočiju. Predsjednik RS-a ranije je u javnim istupima izražavao zadovoljstvo zbog potpore Moskve Republici Srpskoj i očuvanju Daytonskog sporazuma.

Dodikova posjeta Rusiji dolazi u vrijeme završnice predizborne kampanje u BiH i analitičari je smatraju otvorenom potporom čelniku Republike Srpske u utrci za srpskog člana BiH Predsjedništva u kojoj mu je najozbiljniji protukandidat aktualni član državnog vrha Mladen Ivanić kojega podupire Savez za promjene, predvođen Srpskom demokratskom strankom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:20