JEZIVO OTKRIĆE

U ŠPANJOLSKOJ PRONAĐENO MRTVO TIJELO 20-GODIŠNJEG SLOVENCA Način na koji je ubijen podsjeća na obračune mafijaških skupina

Ilustracija
 Paco Freire / Zuma Press / Profimedia

U španjolskoj Malagi pored plaže je pronađeno mrtvo tijelo 20-godišnjeg slovenskog državljana čiji identitet još nije objavljen.

Iako je tijelo pronađeno još u srijedu, vijest je tek danas objavilo slovensko Ministarstvo vanjskih poslova, javljaju slovenski mediji, dodajući kako su španjolske vlasti o pronalasku leša obavijestile slovensko veleposlanstvo u Madridu.

Prema informacijama slovenskih portala, mladić je izrešetan automatskom puškom, a tijelo je pronađeno na desetmetarskoj litici uz more, odnosno na strmom dijelu pećine pored plaže Penon del Cura, nedaleko jednog noćnog kluba. Uokolo tijela pronađene su brojne čahure.

Kako bi izvukli mladićevo tijelo, vatrogasci su morali koristiti užad, jer se radi o vrlo nepristupačnom terenu. Iako rezultati obdukcije još nisu poznati, objavljeno je kako je mladić ustrijeljen u prsa i abdomen.

Policija je odmah trakom ogradila mjesto krvavog zločina te započela očevid, a forenzičari su tragali i za dokazima u moru.

Portal Maribor24 izvještava kako je u mladića ispaljeno barem sedam hitaca, a navode i kako se radi o osobi poznatoj policiji koja ima policijski dosje.

Španjolski El Pais piše kako je ovo najnovije, brutalno smaknuće, samo nastavak krvavog niza ubojstava u regiji Costa del Sol (Sunčana obala), popularnoj među turistima. Iako zasad nema nikakve potvrde da je smrt mladog Slovenca povezana s organiziranim kriminalom, lokalni mediji u Španjolskoj podsjećaju kako je ovo tipičan način likvidacije u mafijaškim obračunima, dodajući kako je ova godina u Malagi po nasilnim smrtima bila najgora u desetljeću.

Glasnogovornik Nacionalne policije Mariló Valencia, izjavio je kako je nasilje povezano s drogama u ovom području u porastu te situacija "svakog dana sve više podsjeća na onu u Meksiku", javlja Euroweekly.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:50