COVID-19

U Srbiji 81 novozaražen koronavirusom

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 25.03.2020. u 23:20

TOPSHOT - Serbian army soldiers wearing gloves and face masks as preventive measures against COVID-19 (novel Coronavirus), patrol on one of the main pedestrian streets in Belgrade on March 17, 2020. - Serbia declared a state of emergency on March 15, 2020 to halt the spreading of the new coronavirus, shutting down many public spaces, deploying soldiers to guard hospitals and closing the borders to foreigners. Serbia's President Aleksandar Vucic said the new restrictions were necessary to
AFP

Srbija je u srijedu, 19 dana od prve službeno potvrđene zaraze koronavirusom imala najveći dnevni porast broja zaraženih - 81, ali su službene procjene da idućih dana treba očekivati osjetno povećanje broja zaraženih.

Ukupno je u Srbiji u srijedu potvrđeno 384 zaraženih, ali i četvrta žrtva koronavirusa, 60-godišnja pacijentica koja se liječila i od dijabetesa.

Državni dužnosnici nagovijestili su mogućnost potpunog izoliranja pojedinih gradova i općina u Srbiji kako bi se presjekao lanac širenja zaraze.

U Srbiji su za poslednja 24 sata testirani uzorci ukupno 254 osobe, od kojih je 81 pozitivno, a 164 negativno, a hospitalizirano ih je 54, dok su liječnici 25 osoba s lakšim simptomima uputili u kućnu izolaciju.

Kroz zdravstveni sustav Srbije od 6. ožujka do danas testirana je 1.161 osoba, a na prijedlog kineskih stručnjaka koji su došli u Srbiju podijeliti svoja iskustva u borbi s koronavirusom, bit će pojačano testiranje kako bi se zatvorile skupine prenositelja zaraze i spriječilo dalje širenje virusa.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da se razmatra uvođenje novih mjera za Beograd, Niš i Valjevo, naglasivši da je Beograd "ubedljivo najveće žarište" korona virusa u Srbiji.

U međuvremenu, beogradski mediji izvješćuju da je na  Kosovu koronavirusom zaražena ukupno 71 osoba, uz dvoje dosad preminulih pacijenata.

Izdvajamo