POKOLJ NA IMANJU

U SRBIJI UHIĆEN ČETVEROSTRUKI UBOJICA Nakon velike istrage otkriven motiv stravičnog zločina i detalji masakra: 'Gazda Raju je likvidirao zadnjeg'

 
Davor P. (lijevo s Instagrama; u sredini tijekom privođenja); dio oružja koje je Davoru P. oduzeto prilikom uhićenja
 Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije, INSTAGRAM

Srpska policija uhitila je Davora P. (35) iz sela Jabukovca u srpskoj općini Negotin zbog sumnje da je u tom mjestu 7. kolovoza ove godine hicima iz pištolja ubio uzgajivača stoke Raju Kazimirovića (72), njegovu majku Dragicu (93), sestru Ljubinku Oprikić (76) i sestričnu Draganu Jozeljić (53), piše Blic.

Ubojica je nakon uhićenja policiji priznao da je počinio ubojstvo pa ih je odveo do mjesta gdje držao svoje oružje.

Rekao je da je sve učinio zbog novca. Nije pružao otpor prilikom uhićenja.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije
Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

Istragom zločina utvrđeno je da su napadači, među kojima je bio i Davor P., u žrtve pucali iz dva oružja. Iz jednog se pucalo u Kazimirović i Oprikić, dok se iz drugog pucalo u Dragicu Kazimirović i Jozeljić. Kazimirović je ubijen u svom traktoru, a ostale žrtve pored kućnih stepenica. Ubojice su ženama pucali u glavu pa su im lica poslije prekrili krpama.

Prema pisanju Blica, Davor P. je namjeravao opljačkati Kazimirovićevo imanje te je zbog toga na njega i došao. Na imanju je, međutim, zatekao Dragicu Kazimirović, Oprikić i Jozeljić. Žene su se suprotstavile Davoru P., ali su svejedno ubijene. Raja Kazimirović ubijen je ubrzo nakon toga.

Blic također piše da je Davor P. na društvenoj mreži Instagram obavljivao fotografije sebe u vojnoj uniformi s oružjem u rukama.

Davor P. / INSTAGRAM
Davor P. / INSTAGRAM
Davor P. / INSTAGRAM

Istraga ovog surovog ubojstva trajala je više od dva tjedna, a Davor P. je na imanje Raje Kazimirovića došao kako bi ga opljačkao. "(Davor P.) je došao na imanje i tamo zatekao (Dragicu Kazimirović, Ljubinku Oprikić i Draganu Jozeljić).

Uz prijetnju pištoljem, od njih je zatražio da mu predaju novac. One su mu se suprotstavile i pokušale ga spriječiti, no nisu uspjele i Davor P. ih je ubio. Taman kada je spomenuti htio napustiti imanje, Raja Kazimirović je na svom traktoru došao na mjestu gdje je bio Davor P., koji ga potom usmrtio.

Dvadeset osoba iz Jabukovca podvrgnuto je poligrafskom testiranju tijekom istrage i Blic piše da su svi prošli test.

Blic neslužbeno doznaje da je s imanja Raje Kazimirovića ukradeno oko 100 tisuća eura. Uz to što je ukradeno, na imanju je još bilo 10 tisuća eura koje lopovi i ubojice nisu pronašli pa Blic piše da su lopovi vjerojatno znali gdje se nalazi najveći dio novca Raje Kazimirovića te da ostatak imanja nisu pretražili.

"U jednoj torbi u kući pronađeno je osam tisuća eura dok su u torbi Oprikić i Jozeljić pronađene još dvije tisuće eura. One su neposredno prije smrti u Jabukovac došle iz Njemačke gdje žive", rekao je izvor blizak istrazi.

Kurir navodi da je obitelj Kazimirović bila bogata te da su imali pozamašnu ušteđevinu, a i da se obitelji nedavno nudio velik novac za kupovinu imanja na kojem su živjeli. Isti medij piše da se u Jabukovcu pričalo da je policija zbog nemogućnosti da riješi zločina angažirala vidovnjaka iz Negotina.

Istražitelji su navodno snimali posljednji ispraćaj Kazimirovića, njegove majke, sestre i sestrične pa je lokalno stanovništvo pomislilo da postoje sumnje da je ubojica poznavao ubijene te da je zbog običaja došao na pogreb.

Osumnjičenom za ubojstvo određen je pritvor do 48 sati, a prijeti mu zatvorska kazna od 40 godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:06