MASOVNA GROBNICA

U Sredozemnom moru utopilo se više od 400 ljudi

Sredozemlje je postalo masovna grobnica nakon što je smanjen broj ekipa koje pomažu unesrećenima na moru.
 Reuters

Nekoliko stotina izbjeglica utopilo se u Sredozemnom moru nakon što je njihov brod potonuo na putu prema Europi, rekao je talijenski predsjednik Sergio Mattarella, javlja Independent.

Više od 400 izbjeglica plovili su prema Italiji iz Somalije, Etiopije i Eritreje u ukupno četiri čamca koji nisu bili opremljeni za takvo putovanje. Prošloga je tjedna iz Libije prema Italiji isplovilo oko 6.000 izbjeglica, a to je, kako se čini, početak vala od 100.000 izbjeglica, izvijestili su iz Međunarodne organizacije za migrante.

'Europa treba razmisliti o još jednoj tragediji u kojoj je, izgleda, nekoliko stotina ljudi izgubilo život', kazao je talijanski predsjednik.

Europski političari na meti su svakodnevnih kritika jer 'njihov nemar ubija', pogotovo nakon što su obustavljene mnoge misije spašavanja izbjeglica iz mora. Odluka da se smanji broj ekipa koje pomažu izbjeglicama na moru, dovela je do 'gubitka ogromnog broja života', navodi se u izvješću organizacije.

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr.
Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:18