POČELA JE JUTROS

U TIJEKU JE OBDUKCIJA PRALJKOVA TIJELA Na zahtjev suda sudjeluju i dva hrvatska stručnjaka, nizozemski tužitelj: 'Rezultati će biti ubrzo poznati'

 
 screenshot ICTY TV

Rezultati obdukcije tijela Slobodana Praljka, koji se u srijedu ubio u Haškom sudu, trebali bi biti poznati vrlo brzo, reklo je u petak Hini nizozemsko državno odvjetništvo.

Rezultate ćemo znati prilično brzo, rekli su u uredu tužitelja u Den Haagu. Obdukciji prisustvuju i dva stručnjaka iz Hrvatske, potvrdio je izvor ne navodeći pojedinosti.

Postupak se provodi u medicinskom institutu u Rijswijku pored Den Haaga, jednom od vodećih radiobioloških laboratorija u svijetu.

General hrvatske vojske i HVO-a Slobodan Praljak umro je u srijedu popodne u bolnici u Den Haagu nakon što je u sudnici popio zasad nepoznati otrov.

Samoubojstvo je izvršio pošto mu je UN-ov sud potvrdio kaznu od 20 godina zatvora za zločine nad muslimanima u hrvatsko-bošnjačkom sukobu u BiH 1993-94. Visoke kazne zatvora dobila su još petorica vojnih i političkih čelnika Hrvata u BiH.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:13