FRANCUZI JE ŽELE UHITITI

'UBIJ TO PSETO, NE ZASLUŽUJE ŽIVJETI!' Tjelohranitelj saudijske princeze pretukao obrtnika u Parizu, ona ga natjerala da klekne i ljubi joj cipele

 REUTERS

U Francuskoj je izdan uhidbeni nalog za sestru saudijskog princa nasljednika Mohameda bin Salmana, koja je naložila svom čuvaru da udari jednog obrtnika u Parizu, doznaje se nekoliko tjedan prije prinčevog predviđenog dolaska u Pariz.

Uhidbeni nalog za Hassu bin Salman, prinčevu sestru, izdao je krajem prosinca pariški istražni sudac, precizirao je izvor blizak tom predmetu i potvrdio informaciju tjednika Le Point.

Princ nasljednik Mohamed bin Salman bi trebao posjetiti Francusku još nedefiniranog datuma, navodno tijekom travnja.

Princ je pobornik umjerenog islama, tolerantnog i otvorenog. On dvije godine provodi politiku drastičnih reformi na gospodarskom i socijalnom planu koje su potresle običaje ultrakonzervativnog saudijskog kraljevstva.

Princ je u izjavi objavljenoj u četvrtak naveo da će Saudijska Arabija nabaviti nuklearno oružje ako ga nabavi njihov iranski protivnik.

U studenom 2017. je tijekom susreta francuskog predsjednika Emmanuela Macrona i princa Salmana omogućeno rješenje političke krize u Libanonu, kada je libanonski premijer Rafik Hariri najavio iz Rijada ostavku i otputovao u Francusku i povukao se.

Hassa bin Salman je osumnjičena da je u rujnu 2016. naredila svom tjelesnom čuvaru da udari obrtnika koji je došao obaviti radove u njihov stan u Avenue Foch. On je fotografirao prostoriju u kojoj je trebao obaviti radove, a princeza ga je optužila da je želio medijima prodati fotografije.

- Ubij to pseto, ne zaslužuje živjeti, navodno je rekla tjelohranitelju, koji je zatim tresnuo obrtnika, a ona ga je ozlijeđenog na kraju natjerala da joj ljubi cipele.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:06