RAZOTKRILI GA DETALJI ISTRAGE

UBIO SUPRUGU NASRED MORA NA MEDENOM MJESECU PA MJESECIMA OBMANJIVAO ISTRAŽITELJE 'Samo on i Bog znaju što se dogodilo te noći...'

 
 Facebook

Britanac je optužen za ubojstvo svoje supruge i majke njihova djeteta tijekom njihova medenog mjeseca na Karibima u svibnju prošle godine, a optužnica stiže mjesecima nakon što je tvrdio da je supruga nestala bez traga dok su plovili brodicom.

Četrdesetjednogodišnji Lewis Bennett iz engleskog Dorseta obmanjivao je istražitelje prijavivši nestanak svoje supruge Isabelle Hellmann, za koju je kazao da je u večeri 15. svibnja nestala nakon što je njihova brodica usred plovidbe prema Floridi 'udarila u nepoznati objekt i potonula'.

Facebook

Ispričao im je da je spavao, a da je Isabella pazila na brodicu koja je bila na 'autopilotu'. Lagao je da je nakon udarca shvatio da mu supruge nema, čime je naveo istražitelje da istraže kako je Isabella pala u more i utopila se, prenosi Mirror.

- Pomoću malog pomoćnog čamca za spašavanje došao je do obale, ali nije ni na koji način pokušao pronaći suprugu na mjestu potonuća brodice. Upalio je vatromet kao poziv u pomoć i spašen je od Američke obalne straže - kazali su iz FBI-ja.

Isabellino tijelo nije pronađeno ni nakon četiri dana intenzivne potrage, no brodica jest, djelomično potopljena, i to oko 30 milja od mjesta na kojem je ovaj naveo da je potonula.

- Ona je moja srodna duša, mislio sam da ćemo zauvijek biti skupa - govorio je prošle godine Bennett, i ponavljao je istražiteljima da je očajan zbog smrti supruge.

Nije znao objasniti rupe u istrazi, no hitno je tražio da je proglase mrtvom

No, sumnjivo ponašanje pokazao je među ostalim kad je samo par dana od nestanka tražio od suda da Isabellu službeno proglase mrtvom "kako bi mogao riješiti imovinske statuse i papirologiju". Sutkinja iz Floride je to tada odbila jer je htjela pričekati daljnju istragu kako bi više znala o slučaju.

Istragom brodice utvrđeno je da je ona namjerno oštećena s unutarnje strane kako bi u nju počela ulaziti voda, a nestala su i određena užas koja su pričvršćivala pomoćni čamac. Također, ne poklapaju se vremenski razmaci od kad je Bennett tvrdio da je Isabella nestala, pa do trenutka i mjesta kad je zvao pomoć. Postoji rupa od više sati koju nije mogao opravdati, kao ni to zašto je rekao da je brodica potonula niti je mogao objasniti kako je došlo do oštećenja s unutarnje strane, a ne s vanjske kako bi bilo da je istina da je udarila u neki objekt.

FBI agent James Kelley koji je vodio istragu rekao je da vjeruje da je Bennett ubio suprugu namjerno. Iako nisu dobili priznanje, osuđen je na deset godina zatvora.

Broward Sheriff's Office

Majka ubijene Isabelle gledala je presudu i kasnije rekla da 'samo Bog i Bennett znaju kako je njezina kćer umrla i što se dogodilo kobne noći'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:32